MTV: Sipilä valmis äänestykseen Väyrysen kanssa: ”Sitten nähdään, kumpi jatkaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

MTV: Sipilä valmis äänestykseen Väyrysen kanssa: ”Sitten nähdään, kumpi jatkaa”

Sipilä aikoo nujertaa Väyrysen alkiolaisella viestillään.

Sipilä aikoo nujertaa Väyrysen alkiolaisella viestillään.

Julkaistu: 7.4.2018 13:57

Sipilä sanoi aikovansa voittaa Väyrysen omalla alkiolaisella viestillään.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mielestä keskustan ei tarvitse tehdä sääntömuutoksia, joilla pyrittäisiin estämään Paavo Väyrysen ehdokkuus puolueen puheenjohtajaksi. Sipilä on kesäkuussa Sotkamon puoluekokouksessa ehdolla jatkokaudelle, ja myös Väyrynen on ilmoittanut pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi.

– Minä ajattelen sillä tavalla, että äänestää rätkäytetään. Sitten nähdään, että kumpi jatkaa puheenjohtajana, Sipilä sanoo MTV:lle. Illalla nähtävässä MTV:n Uutisextrassa häneltä kysyttiin, pitäisikö Väyrysen ehdokkuus torpata sääntömuutoksella.

Sipilä sanoi aikovansa voittaa Väyrysen omalla alkiolaisella viestillään.

Väyrysellä ei käytännössä ole mitään mahdollisuuksia Sipilän voittamiseen, mutta keskustan sisällä on silti pohdittu keinoja saada hänet torpatuksi puheenjohtajakisasta. Oman kansalaispuolueensa perustaneen Väyrysen toiminta kahdessa eri puolueessa on ärsyttänyt keskustalaisia laajalti.

Sipilä totesi myös, ettei puoluesihteeri Jouni Ovaskaa voi syyttää keskustan vaisusta kannatuksesta. Keskustan piiripäättäjien tyytymättömyys Ovaskaan on MTV:n kyselyn perusteella lisääntynyt.

– Ei tässä syntipukkia voi Ovaskasta tehdä. Kyllä minä kannan puheenjohtajana vastuun siitä, että olemme tehneet vaikeita ratkaisuja ja Suomi on pelastettu kuilun partaalta. Se viesti ei ole mennyt perille, ja siitä pitää katsoa peiliin, Sipilä sanoi.

Ovaska ei vielä ole ilmoittanut, hakeeko hän puoluekokouksessa jatkokautta puoluesihteerinä.