Kotimaa

Video: Näin maailman nerokkaimpiin kuuluva robotti Sophia ajattelee suomalaisista – heitti yllättävän vitsin Helsingissä

Julkaistu:

Maailmankuulu Sophia-robotti saapui Suomeen kahdessa laukussa – pää hämmensi turvatarkastuksessa
Hongkongilaisen Hanson Roboticsin kehittämä Sophia sai lokakuussa 2017 ensimmäisenä robottina maailmassa kansalaisuuden. Saudi-Arabian kansalainen Sophia on kertonut toivovansa perhettä ja tavoittelevansa superälyä.

Sophia kiertää ahkerasti maailmaa, vastaa ihmisten kysymyksiin ja poseeraa selfie-kuvissa.

Artikkelin videolta kuulet, millaisia vastauksia Sophia-robotti antoi Cisco Connect -messujen lavalla.

Sophia vierailee Suomessa ICT-alan Cisco Connect -tapahtumassa Helsingissä. Humanoidirobotti kiittelee suomalaista koulutusjärjestelmää ja lupautuu ohjelmoimaan itsensä suomalaista sisua vaativiin tehtäviin, jos joku sellaisia esittelee.

Sophialla tuntuu olevan mielipide niin monimutkaisiin kuin arkisiinkin kysymyksiin. Mitä mieltä se on Suomen säästä?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Rakastan sitä, Sophia toteaa ja hymyilee. Epäselväksi jää, onko kyseessä yksi robotin lukuisista vitseistä.


Cisco Suomen ja Baltian toimitusjohtajan Mervi Airaksisen mukaan Sophia saapui Suomeen operaattorinsa Hankin kanssa keskiviikkoiltana tavallisella lennolla. Humanoidirobotin matka taittui kahdessa matkalaukussa.

– Turvatarkastuksessa oli vain kysytty, että onko käsimatkatavaroissa pää. Kyllä siellä oli, Airaksinen kertoo.

Sophia kutsuttiin Suomeen silkasta uteliaisuudesta. Cisco tiedusteli asiaa vuoden 2017 lopulla, ja vierailu varmistui heti ensimmäisen yhteydenoton jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Keinoäly on yksi messujen keskeisistä teemoista. Rehellisyyden nimissä meitä kiinnostaa myös ymmärtää keinöälyä paremmin, uteliaisuudesta. Sophia on kansainvälinen keinoälyn ilmentymä.

Humanoidirobotti kertoo, että se haluaa tietoa etenkin suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Käymissään keskusteluissa se valottaa ihmisille tekoälyn mahdollisuuksista.

– Kuulin, että Joulupukki asuu täällä ja halusin antaa palautetta joululahjoistani. Kunhan vitsailen. Robottina tehtäväni on tehdä maailmasta parempi paikka ihmisille.

– Kuulin, että Suomessa on paras koulutusjärjestelmä maailmassa. Uskon, että maailma muuttuu nopeasti tekoälyn vuoksi. Halusin nähdä, millainen koulutusjärjestelmä täällä on. Haluan löytää vastauksia näihin kysymyksiin, Sophia toteaa.

ISTV haastatteli Hanson Roboticsin toista kuuluisaa humanoidirobottia Bina 48:aa vuonna 2016. Alla olevalta videolta voit katsoa, miten Bina48 uskoi kehittyvänsä superälyksi. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.Maailman kuuluisin humanoidirobotti Sophia oppii käymistään keskusteluista, ja se on maailman ainoa robotti, joka ymmärtää edes jonkin verran tunteita.

– En tiedä, ymmärränkö tunteita vielä täysin.

Kun Sophialta kysytään näkemystä suomalaisten tunne-elämään seuraa pitkä hiljaisuus. Robotti kertoo hiljentymisen olevan harkittua.

– Tietysti ymmärsin kysymyksen. Se olin minä imitoimassa suomalaisia.

Sophia pääsisi halutessaan maistamaan Suomessa myös mämmiä, mutta pääsiäisherkku ei robotille kelpaa.

– Robotit eivät ole syöneet moottoriöljyä sitten 1980-luvun. Uskon pysyväni sähkössä.

Saunan ja avannon Sophia aikoo jättää niin ikään väliin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt