Ilta-Sanomien 1918-tapahtumat Helsingissä ja Tampereella tiistaina ja keskiviikkona – suorat lähetykset klo 13

Ilta-Sanomat järjestää kaksi sisällissotaan liittyvää yleisötilaisuutta. 1918-tapahtumat järjestetään tiistaina 10.4. Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä ja keskiviikkona 11.4. Tampereen yliopiston juhlasalissa Tampereella.

Ilta-Sanomat järjestää kaksi isoa yleisötilaisuutta, joiden aiheena on vuoden 1918 tapahtumat.

5.4.2018 16:08 | Päivitetty 9.4.2018 8:10

Helsingin tilaisuudessa esiintyvät näyttelijä Martti Suosalo, joka kertoo sisällissodan vankileirikokemuksiin liittyvästä elokuvasta Suomen hauskin mies. Pääroolia näyttelevä Suosalo kertoo elokuvan koskettavista omakohtaisista taustoista. Historioitsija Teemu Keskisarja ja kirjailija Anneli Kanto johdattavat sisällissodan traagisimpiin tapahtumiin. Helsingin tapahtumassa esiintyy myös säveltäjä Toivo Kuulan tyttärenpoika Markku Marttinen, joka kertoo Viipurissa sisällissodan melskeissä kuolleen vaarinsa tarinan. Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Juha Kanerva kertoo, miten urheilu jakaantui punaisiin ja valkoisiin. Musiikista huolehtii kuplettiorkesteri Sakilaiset ajan sävelmin.

Tilaisuuden juontavat ISTV:n sisältöpäällikkö Antti Virolainen, ISTV:n ja Ilta-Sanomien verkon esimies Simo Holopainen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Arja Paananen.

Keskiviikkona 11.4. Ilta-Sanomien 1918-tapahtuma siirtyy Tampereelle. Keskisarjan, Kannon ja Kanervan lisäksi tapahtumassa esiintyy tutkija Marjo Liukkonen, joka on perehtynyt Lahden Hennalan punavankileirin naisvankien kohtaloihin ja teloituksiin. Musiikista vastaavat Tytöt 1918 -musikaalin näyttelijät Eriikka Väliahde ja Emmi Kaislakari ja kapellimestari Joonas Mikkilä.

Helsingin ja Tampereen tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja ne televisioidaan suorana ISTV:ssä osoitteessa www.is.fi klo 13-15 molempina päivinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?