Järvenpään RetroFest perui Jari Sillanpään keikan ja samalla koko festivaalin – ”Meillä ei ole varaa ottaa taloudellista riskiä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Järvenpään RetroFest perui Jari Sillanpään keikan ja samalla koko festivaalin – ”Meillä ei ole varaa ottaa taloudellista riskiä”

Vanhakylän kartano joutui raskain mielin perumaan Jari Sillanpään konsertin ja samalla Järvenpäähän heinäkuulle suunnitellun festivaalin.

30.3.2018 12:44

Iskelmätähti Jari Sillanpäähän liitetty huumekohu sai Vanhakylän kartanon perumaan Järvenpään kesän megatapahtumaksi suunnitellun konsertin ja samalla koko festivaalin.

Järvenkylän kartano on syksystä lähtien puuhannut RetroFest -tapahtumaa Järvenpäässä. Heinäkuisen tapahtuman vetonaulana piti olla tänä kesänä Jari Sillanpää.

Perjantaina kartanossa syntyi lopullinen päätös luopua Sillanpään konsertista.

– Olemme koko viikon työskennelleet tämän asian eteen. On yritetty löytää korvaavaa artistia jopa ulkomaita myöten. Tämä on harmillinen tilanne, isot artistit ovat jo myyneet keikkansa aikoja sitten, Vanhankylän kartanon isäntä Lauri Ollari harmittelee.

RetroFest joutuu perumaan koko festivaalin.

– Olemme pieni, uusi toimija tällä alalla. Meillä ei ole varaa ottaa taloudellista riskiä siitä, jos artistille sattuu jotain eikä hän pääse esiintymään.

Festivaalilla oli määrä esiintyä Sillanpään lisäksi Eini, Ressu ja Miljoonasade.

Ollari sanoo, että tapahtuman järjestäjä mietti Sillanpään konsertin järjestämistä koko viikon.

Päätös Sillanpään konsertin perumisesta vahvistui torstai-iltana, kun Sillanpää esiintyi MTV:n Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa.

– Harmi homma, kun hän kertoi olevansa narkkari eikä edes halua lähteä hoitoon.

Ollari harmittelee sitä, että Sillanpää olisi ollut huippuesiintyjä. Sillanpäähän liittyy kuitenkin omat riskinsä.

– Meidät tunnetaan perhepaikkana. Ja kun ollaan perhepaikka, halutaan pysyä sellaisena.

Järvenpään RetroFest on neljäs tapahtuma, joka on perunut Jari Sillanpään esiintymisen huumekohun takia.

Sillanpään piti aloittaa Rukalla kevätkiertue 13. huhtikuuta. Torstaina Rukatunturin ravintola ilmoitti, että se on perunut Sillanpään konsertin.

Keskiviikkona peruutuksista ilmoittivat Siikalahden kunta ja Syvälahden tanssilava.

Kesäkuun alussa Sillanpää piti esiintyä Siikainen Summer -tapahtumassa. Juhannuksena hänen piti aiempien vuosien tapaan esiintyä Syvälahden lavalla Kangaslammella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?