Hurjaa vauhtia peltipoliisin haaviin polkenut kylmäpäinen pyöräilijä sai ylikomisarionkin häkeltymään – ”Törmäys voi olla hyvin vaarallinen”

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein on huolissaan pyöräilijöiden ylinopeuksista vaarallisissa paikoissa.

Pyöräilijä ajaa 43 kilometrin tuntivauhtia kapeaa uraa pitkin.

Pyöräilijän vastuulla on tietää, mitä nopeutta hän pyöräilee.

– Melko kylmäpäinen pyöräilijä 43km/h kapeaa uraa pitkin. Varustus näyttää kuitenkin olevan kunnossa kypärää myöden, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo Twitter-tilillään pyöräilijästä.

Peltipoliisin nappaaman kuvan paikassa on Pastersteinin mukaan 30 kilometrin nopeusrajoitus.

– Tässä tapauksessa puuttumisen mahdollisuutta ei ehkä ole, sillä pyöräilijä jäänee tuntemattomaksi. Olen silti vakavissani siinä, että pyöräilijöiden pitäisi tutkailla nykyistä paremmin ajonopeuttaan, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajana toimivan Pastersteinin mukaan esimerkiksi Esplanadin alueella Helsingissä pyöräilijän vauhti voi kasvaa helposti niin kovaksi, että törmäys jalankulkijaan voi olla hyvin vaarallinen.

Pahoja paikkoja, joissa vauhti kiihtyy

– Eteläesplanadin suuntaisella pyörätiellä Kasarminkadun risteyksen kohdassa Helsingissä pyöräilijän vauhti voi kasvaa helposti niin kovaksi, että törmäys jalankulkijaan voi olla hyvin vaarallinen, Pasterstein kertoo.

Pastersteinin mainitsema paikka tunnetaan vaarallisena. Huhtikuussa 2011 pyöräilijä tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Pyöräilijä joutui korvaamaan naiselle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 2 700 euroa.

Naiselle aiheutui törmäyksestä kyynärpään murtuma, ruhjeita päähän ja kyynärvarteen sekä lievä aivotärähdys.

Törmäys tapahtui viime Eteläesplanadin suuntaisella pyörätiellä Kasarminkadun risteyksen kohdassa. Törmäyksen takia sekä nainen että pyöräilijä kaatuivat maahan.

Naisen mukaan hänen oli tarkoitus ylittää suojatie. Hän kertoi katsoneensa sivuilleen ennen astumista pyörätien päälle. Nainen luuli ensin auton törmänneen häneen, koska törmäys oli ollut niin kova.

Oletko kuvan pyöräilijä? Ota yhteyttä luottamuksella IS:n toimitukseen täältä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?