Jari Sillanpäätä epäillään osalliseksi laajempaa huumeverkostoa

Jari Sillanpää pidätettiin Helsinki-Vantaan lentokentällä lauantaina.

26.3.2018 10:39 | Päivitetty 26.3.2018 16:59

Iltalehti uutisoi maanantaina, että laulaja Jari Sillanpäätä epäillään osallisuudesta laajempaan huumeverkostoon. Lähinnä kaveripiirissä levitetty ja käytetty huume on tiettävästi kristalliksi kutsuttua puhdasta metamfetamiinia.

Sillanpää pidätettiin myöhään lauantaina Helsinki-Vantaan lentokentällä hänen palattuaan Thaimaasta. IL:n tietojen mukaan Sillanpää oli vielä maanantaina pidätettynä Pasilan poliisivankilassa.

IS:lle vahvistettiin maanantaina, että Sillanpää otettiin kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja että hänellä oli kiinni otettaessa hallussaan pieni määrä kristallihuumetta eli erittäin vahvaa metamfetamiinia.

Sillanpään tuore pidätys kytkeytyy IS:n tietojen mukaan laulajatähden viime elokuussa paljastuneeseen edelliseen huumejuttuun, jonka seurauksena poliisi on selvitellyt kristallihuumeen levityskuvioita edelleen. Tuolloin elokuussa Sillanpään autosta löytyi 0,3 grammaa kristallia.

Sillanpää tunnusti tuolloin poliisille metamfetamiinin käytön. Nyt poliisi tutkii IS:n tietojen mukaan sitä, onko Sillanpäällä ollut huumeympyröissä jokin muukin rooli kuin käyttäjä.

– En kommentoi asiasta yhtään mitään. En voi vahvistaa asiaa, Ilta-Sanomien tavoittama rikoskomisario Jari Pynnönen sanoi sunnuntaina.

Moottoripyöräpoliisi pysäytti Helsingin keskustassa 12. syyskuuta 2017 liikenteessä oudosti ajaneen kuljettajan, joka paljastui Sillanpääksi. Autosta löytyi 0,3 grammaa erittäin vahvaa metamfetamiinia ja lasipiippu.

Laulajan asuntoihin tehdyissä kotietsinnöissä ei löytynyt enempää huumeita. Sen sijaan merkkejä huumeiden käytöstä oli nähtävissä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa laulajan 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpään tuloilla sakkosumma kohosi 23 790 euroon.

Sillanpää myönsi syyllisyytensä käräjäoikeudessa, joka käsitteli jutun kirjallisessa menettelyssä.

Sillanpää ei tuon jutun kuulusteluissa halunnut vastata kysymykseen siitä, keneltä hän oli käyttämänsä metamfetamiinin hankkinut.

Artikkelia päivitetty kello 16.59 Ilta-Sanomien saamalla vahvistuksella Sillanpään pidätyksestä ja Sillanpään hallusta löydetystä metamfetamiinista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?