Kaksio kuin pommin jäljiltä: Vuokra-asunnon perusteellisesti tuhonnut 45-vuotias mies sai 9 kk ehdotonta

Kerrostalokaksion tuhonnut 45-vuotias mies sai yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeustuomion vahingonteosta.

Vuokra-asunto kärsi pahoja vahinkoja.

23.3.2018 15:44

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden antama tuomio sisältää myös rangaistukset yhdestätoista muusta rikoksesta, jotka ovat pääosin omaisuusrikoksia.

Mies oli lahtelaisessa 52-neliöisessä kaksiossa vuokralaisena ja aiheutti siinä noin 50 000 euron vahingot toissa keväänä.

Hän rikkoi keittiökalusteet, kylpyhuoneen, katkoi sähköjohtoja ja repi irti pistorasioita.

Mies tuhosi rälläkällä sekä keittiön että kylpyhuoneen viemäreitä ja hajulukkoja. Kylpyhuoneen lattia- ja seinälaattoja oli revitty irti.

Asunnon ulko-oven hän rikkoi ja asunnossa oli usean kuukauden ajan avoimet ovet.

Osan ikkunoista vuokralainen oli nostanut pois saranoiltaan. Ulko-oven kynnyksenkin hän oli potkaissut irti.

Tuhotun vuokra-asunnon remontointiin upposi noin 50000 euroa.

Tervetuloa makuuhuoneeseen.

Lattiakaivoista löytyi yli sata huumeneulaa. Taloyhtiö joutui vaurioiden selvittämiseksi kuvauttamaan viemärit, jotka oli vasta vuosi aiemmin sukitettu. Viemäreiden rikkomisen vuoksi asunnossa oli myös vesivahinko.

Kun vuokralainen sai asunnon käyttöönsä, se oli hyvässä kunnossa. Vain pari kuukautta asuttuaan miehestä tehtiin rikosilmoitus. Asunto oli jo tuolloin pääosin tuhottu.

Omistaja ei saanut asukasta pois huoneistosta ennen kuin oli saanut häätöpäätöksen käräjäoikeudesta ja siihen kului vielä noin neljä kuukautta.

Asukas ei ilmoittanut huoneiston kunnosta missään vaiheessa omistajalle tai isännöitsijälle. Vuokralaista ei asunnon huono kunto häirinnyt ja hän asui huoneistossa häätöön saakka.

Täydellisen tuhon kokenut asunto jouduttiin remontoimaan kauttaaltaan ja asuntoon hankittiin kaikki uudet kalusteet. Remontti kesti muutaman kuukauden.

Asunnon keittiössä ei pienellä pintaremontilla ei olisi saanut juuri mitään aikaiseksi, niin huonossa kunnossa se oli tuhojen jäljiltä.

Vuokralainen oli tutustunut kylpyhuoneen hajulukkoon perusteellisesti.

Käräjäoikeudessa vahingontekoon syyllistyneeltä kysyttiin mitä asunnossa oli tapahtunut. Mies kertoi, että kavereitten kanssa oli tullut riitaa, joka johti painiin ja kaakelit putoilivat seiniltä. Oikeus ei miehen kertomusta uskonut.

Asunnon korjauskustannuksista on tulossa vielä toinen oikeusjuttu, jolla omistaja vaatii entiseltä vuokralaiseltaan noin 30 000 euron vahingonkorvauksia.

Vuokraisäntä ei vaadi kaikkia tuhojen kustannuksia, koska hän sai noin 20 000 euron edestä lahjoituksina remonttipalveluja ja tavaroita.

Käräjäoikeus antoi ratkaisun perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?