Kotimaa

Varaton 63-vuotias nainen haki sosiaali­huollosta rahaa sairaan tiibetin­spanielinsa lopettamiseksi – joutuikin oikeuteen

Julkaistu:

Sosiaalihuolto ei myöntänyt toimeentulotukea koiran lopettamiseksi. Nainen joutui sen jälkeen oikeuteen eläinsuojelurikoksesta.
Päijäthämäläinen nainen todettiin syylliseksi eläinsuojelurikokseen, kun hän aiheutti sairaalle koiralleen tarpeettomasti kärsimystä kipua ja tuskaa.

Vaikka nainen todettiin syylliseksi, jätti Päijät-Hämeen käräjäoikeus hänet tuomitsematta rikokseen.

Syyttäjä vaati naiselle 15 päiväsakon rangaistusta.

Naisen omistama 14-vuotias tiibetinspanieli oli jo vakavasti sairas, mutta omistajalla ei ollut rahaa toimittaa eläintään lopetettavaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän oli hakenut asuinkuntansa sosiaalihuollosta rahaa eläimen kärsimysten lopettamiseksi ja sen toimittamiseksi eläinlääkärille.

Nainen esitti 550 euron vaatimuksen, mutta sosiaalihuolto ei toimeentulotukea myöntänyt. Oikeudessa tuli ilmi, että sosiaalihuolto piti summaa liian suurena.

Sosiaalitoimi ilmoitti kuitenkin viranomaisille, ja valvontaeläinlääkäri lopetti koiran kärsimykset.

Vaikka sosiaalitoimi ei rahaa antanutkaan toimivat yhteiskunnan koneistot. Valvontaeläinlääkäri teki koiran huonosta hoidosta Hämeen poliisille rikosilmoituksen sen jälkeen kun koira oli lopetettu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi teki esitutkinnan. Omistaja, 63-vuotias nainen, kiisti syyllistyneenä rikokseen. Hän kertoi, ettei tarkoituksena ollut tuottaa koiralle kärsimystä.

Koiran suussa oli kasvain ja syöminen oli ollut jo pitkän aikaa vaikeaa. Koiran alaleuan luu oli murtunut.

Sen etujalka oli halvaantunut ja koiravanhus pääasiassa vain makasi lattialla, koska se ei jaksanut liikkuakaan.

Käräjäoikeuden mukaan naisen syyllisyys oli riidaton, mutta teko oli vähäinen, koska hän oli yrittänyt saada koiraa lopetettavaksi ja sen vuoksi nainen selvisi ilman rangaistusta.