Kotimaa

Passiivis-aggressiivinen kakkamerkkaaja iski Itä-Helsingissä

Julkaistu:

Jokakeväinen, ikäväksi koettu ilmiö nostaa jälleen haisevaa päätään.
Helsingissä on arvioitu olevan noin 30 000 koiraa, koko Suomessa noin 800 000 vuoden 2016 tilaston mukaan.

Helsingin Sanomat kertoi viime vuoden lopulla amerikkalaistutkimuksesta, jonka mukaan yksi koira tuottaa keskimäärin 150 grammaa ulostetta päivässä. Helsinkiläiskoirien ulostetta syntyy siis noin 4 500 kiloa päivässä, 31 500 kiloa viikossa, 126 000 kiloa kuukaudessa ja noin 1,5 miljoonaa kiloa vuodessa.

Ja kuten moni ulkona liikkuva tietää, kaikki tämä koirankakka ei päädy pusseihin ja roskiksiin, vaan osa jää näkösälle kaduille, niiden varsille ja luontoon.

Kevään koittaessa koirankakka nouseekin jälleen puheenaiheksi, kun lumien sulaminen paljastaa keräämättä jätetyt jätökset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällainen näky tallentui Ilta-Sanomien lukijan kamerapuhelimeen itäisessä Helsingissä. Kuvassa näkyy sulavien kinosten keskellä kymmenkunta koirankakkaa.

– Sama näky toistuu asuinalueellamme joka kevät, mutta nyt erona aiempaan on se, että kakkakasat on ympyröity kirkkaalla värillä.

– Nämä kuvan kasat eivät ehkä olisikaan tarttuneet muutoin silmään, mutta kirkas väri suorastaan pakottaa katsomaan niitä. Jätökset ovat nyt hyvin havaittavissa neljännessä kerroksessa sijaitsevan asuntomme ikkunasta, kuvan ottanut lukija kertoo.


Kakkakasoja maalilla ympyröinyt henkilö ei tiettävästi ole jättänyt jälkeen viestiä tai selitystä teolleen.

– Tempusta on pääteltävissä se, että henkilö on halunnut kiinnittää ihmisten huomion ikävään asiaan passiivis-aggressiivisella tavalla, lukija arvioi.

Ikävältä näyttävät ja kengänpohjiin tarttuvat jätökset sisältävät myös terveysriskin, kuten HS viime vuoden puolella kertoi: Bakteerien lisäksi koirankakassa saattaa olla loisia, jotka voivat tarttua ihmiseen. Koirissa esiintyy jonkin verran suolinkaisia, joiden munat voivat päätyä ihmiseen. Ne voivat aiheuttaa allergisia oireita sekä silmä- ja aivotulehduksia.

– Koiran ulosteessa on myös kaikenmoisia ikäviä suolistobakteereja. Jos niitä joutuu ihmisen suolistoon, voi saada ripulin. Luulen, että se on silti harvinaista, Eviran tutkimusprofessori Antti Oksanen sanoi Helsingin Sanomille.

Millaisia kokemuksia sinulla on jokakeväisestä koirankakkailmiöstä? Kommentoi ja osallistu keskusteluun alla olevassa kentässä.

Ota kantaa

Kun näen maassa kakkajätöksen...

Varon astumasta siihen ja jatkan matkaa 88% Otan kuvan ja kirjoitan asiasta sosiaaliseen mediaan, ja jatkan matkaa 8% Siivoan jätöksen ja toimitan sen roskiin 4%
Ääniä yhteensä 10519

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt