Kommentti: Suomi siirtyy ensi viikonloppuna kesäaikaan ja tästä syystä se on erittäin hyvä asia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kommentti: Suomi siirtyy ensi viikonloppuna kesäaikaan ja tästä syystä se on erittäin hyvä asia

Julkaistu: 21.3.2018 14:15

Jos kesäajasta luovuttaisiin, Suomen kansa marjastaisi käsikopelolla jo elokuussa, kirjoittaa Ilta-Sanomien uutispäällikkö Tero Karjalainen.

Suomi siirtyy ensi viikonloppuna kesäaikaan ja se on erinomainen asia. Kun kelloja siirretään tunnilla eteenpäin, illat humahtavat valoisiksi ja vaikutus heijastuu elo-syyskuulle saakka.

Siitä ilosta kannattaa ensi maanantaina herätä tuntia ”aikaisemmin”.

Suomalaisten europarlamentaarikoiden mielestä kellojen siirrosta olisi EU:n alueella luovuttava. Aloite on kirjaimellisesti pimeä.

 Harva nousee enää aamunavettaan, mutta valoisista illoista on iloa huomattavasti useammille.

Jos Suomi pysyisi talviajassa, aurinko laskisi 22. elokuuta Helsingin korkeudella jo kello 19.54 ja Oulun korkeudella kello 20.14. Nyt kesäajan ollessa voimassa kellonaikaan voi lisätä tunnin nokkiin.

Kuukautta myöhemmin talviaika pimentäisi iltoja jo dramaattisesti: 22. syyskuuta aurinko laskisi Oulun ja Helsingin korkeudella jo noin kello 18.20. Hämärä laskeutuisi julmetun aikaisin.

Ylen mukaan kesäajasta luopuminen johtaisi siihen, että suomalainen menettäisi vuosittain jopa satoja tunteja valoisaa aikaa.

Harva nousee nykyisin aamunavettaan, mutta valoisista illoista on iloa huomattavasti useammille.

 Kesäajasta luopuminen johtaisi siihen, että suomalainen menettäisi vuosittain jopa satoja tunteja valoisaa aikaa.

Suomalaisista yli kaksi miljoonaa marjastaa, arvioi Suomen luonto. Voidaan puhua kansanlajista. Mikäli kesäajasta luovuttaisiin, Suomen kansa marjastaisi syksyisin käsikopelolla, pimeässä.

Päätöksestä kärsisivät miljoonien marjastajien lisäksi koululaiset ja työssäkäyvät, kaikki, jotka ylipäätään harrastavat mitään katulamppujen ulottumattomissa.

Brysselin valoista on helppo huudella. On Suomen kansan siunaus, että europarlamentaarikkojen pöljä aloite jysähti europarlamentissa tervaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?