Tiina katosi oudoissa olosuhteissa Dubaista – lue veljen koko vetoomus hallitsijalle: ”Viikko on ollut oikea helvetti”

Julkaistu:

Suomalaisen Tiinan epäillään kadonneen yhdessä Dubain hallitsijan tyttären kanssa.
Suomen ulkoministeriö ja keskusrikospoliisi ovat vahvistaneet tutkivansa Dubaista mahdollisesti kadonneen, vuonna 1976 syntyneen ja Iisalmesta lähtöisin olevan suomalaisnaisen katoamista.

Dubaissa asuva Tiina on ollut kateissa yli kaksi viikkoa. Hän on Dubain hallitsijan tyttäreksi väitetyn Sheikha Latifan hyvä ystävä, ja naisten uskotaan kadonneen yhdessä. Mukana seurueessa oli tiettävästi myös Ranskan ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen, entinen vakooja Hervé Jaubert.

Tiinan perhe on julkaissut englanninkielisen lausunnon, jossa vetoaa Dubain hallitsijaan ja kruununprinssiin, jotta nämä toimisivat naisen löytämiseksi. Naisen veli vahvisti IS:lle kirjoittaneensa lausunnon, mutta ei kommentoinut asiaa enempää. IS käyttää Tiinasta vain hänen etunimeään.

Tässä perheen viesti kokonaisuudessaan:

XX:n perheen lausunto:

Nimeni on XX. Olen Tiina XX:n veli. Tiina on Suomen kansalainen, syntynyt XX.XX.1976 Iisalmella. Hän on rakastettu tytär, täti ja sisar. Puhun tässä koko perheemme puolesta.

Tiina on jättänyt pienen kaupunkimme taakseen lähteäkseen maailmalle, ensin Lontooseen vuonna 1997 ja asettuen myöhemmin Dubaihin. Hän ei ole koskaan välittänyt omaisuudesta vaan halunnut aina nähdä maailmaa. Hän uskoo, että vauraus löytyy kokemuksista maailmalla, ihmisten kohtaamisesta ja uusien ystävien tapaamisesta. Hän on matkustanut laajalti, ja ihailemme syvästi hänen rohkeuttaan ja intohimoaan. On aina vuoden kohokohta, kun hän käy kotona ja kertoo seikkailuistaan.

Tiina on asunut Dubaissa Arabiemiraateissa vuodesta 2001 työskennellen pääasiassa kiinteistönvälityksessä ja fitness-alalla. 2000-luvun puolivälissä Tiina innostui brasilialaisesta kamppailulajista capoeirasta. Lajin parissa hän vuonna 2010 tutustui Sheikha Latifa Mohammed bin Rashid Al Maktoumiin. Tiinasta tuli hänen ohjaajansa ja personal trainerinsa. Heistä tuli hyviä ystäviä, joita yhdisti innostus laskuvarjohyppyyn. Sheikha Latifa kutsui Tiinaa ”enkelikseen” ja ”ainoaksi ihmiseksi, jolle voi puhua kaikesta”.

Olemme kuulleet Tiinasta viimeksi lauantaina 3. maaliskuuta. Seuraavalla viikolla siskoni huolestui, koska Tiina ei yleensä ole niin pitkään ilmoittamatta itsestään. Sunnuntaiaamuna 11. maaliskuuta läheinen ystävämme otti minuun yhteyttä kuultuaan hätäpuhelusta, jonka Sheikha Latifan soitti huvijahdilta Intian rannikolla lähellä Goaa. Huolestuimme, koska tiesimme Tiinan ja Sheikha Latifan olevan hyviä ystäviä.

Myöhemmin samana päivänä huomasimme, että Tiinan puhelin oli edellisen kerran ollut yhteydessä verkkoon noin kymmenen minuuttia ennen hätäpuhelua, josta Detained in Dubai kertoo tiedotteessa ja jossa mainitaan myös nimi ”Tina”. Silloin hätäännyimme. Otimme yhteyttä poliisiin ja Suomen ulkoministeriöön ja teimme ilmoituksen kadonneesta henkilöstä. Aloimme koota aineistoa tapahtuneesta. Otimme yhteyttä ihmisiin, jotka saattaisivat tietää missä Tiina on, ja monet muut huolestuneet ottivat itse yhteyttä meihin.

Vaikka olimme toivoneet toisin, viikon tiedonkeruun ja analysoinnin jälkeen epäilykselle ei enää ollut sijaa. Tiina oli aluksella Sheikha Latifan ja Hervé Jaubertin kanssa.

Kuten Sheikha Latifa ja Hervé Jaubert, olemme valtuuttaneet Detained in Dubain toimimaan asiassa perheemme puolesta. Olemme pyytäneet järjestöä lisäämään Tiinan nimen valitukseen, jonka lontoolaisen Guernica International Justice Chambersin asianajaja Toby Cadman teki YK:lle.

Vetoamme Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoumiin isänä ja kruununprinssi Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoumiin veljenä, jotta he meidän laillamme perehtyisivät välittömästi asiaan, olisivat yhteydessä Detained in Dubaihin ja antaisivat julkisen lausunnon.

Perheemme on syvästi järkyttynyt siitä että Tiina, hänen rakas ystävänsä Sheikha Latifa ja monet muut ovat kadonneet ilmeisesti hirvittävissä olosuhteissa. Tämä viikko on ollut oikea helvetti, joka perheen pahin painajainen. Vetoamme kaikkiin tapauksesta jotain tietäviin kertomaan tietonsa osoitteessa www.escapefromdubai.org tai ottamaan yhteyttä Detained in Dubai -järjestöön.

Haluamme kiittää Detained in Dubaita ja monia muita, ystäviä ja vieraita, tuesta ja avusta.

XX, X:n perheen puolesta maanantaina 19. maaliskuuta 2018 Iisalmessa.