Kotimaa

Tuntematon mieshiihtäjä löi lapsia hiihtosauvoilla Hollolassa, kahdelle näkyviä vammoja – ”Tällaisesta en ole kuullut työurani aikana”

Julkaistu: , Päivitetty:

Koulu on tiedottanut eilisestä tapahtumasta vanhemmille. Myös poliisiin on oltu yhteydessä.
Ladulla hiihtänyt vanhempi mies huitoi hiihtosauvoilla koululaisia eilen Hollolassa, Tiilikankaalla. Kaksi alakoululaista sai näkyviä vammoja. Toinen sai sauvan osumasta pitkän nirhauman kylkeensä. Tapahtuneesta kertoi ensin Etelä-Suomen Sanomat.

Koulun ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat olivat opettajansa kanssa hiihtotunnilla, kun vanhempi mies tuli heitä vastaan.

Lapset kiersivät latua toiseen suuntaan kuin mitä sitä yleisesti kierretään, sillä muuten koululaisille olisi tullut pidempi lenkki. Toista kiertosuuntaa ei oltu myöskään kielletty missään.

Kiukkuinen hiihtäjä huitaisi sauvalla viittä oppilasta, ja neljään osui.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilta-Sanomien tavoittama Hollolan Tiilikankaan aluerehtori Anssi Vidman on hämmentynyt tapahtuneesta. Koulu ilmoitti hänelle heti välikohtauksesta. Samalla sovittiin, miten asiaa ruvetaan hoitamaan.

Vidman kiittelee, että koulu toimi tilanteessa ripeästi.

Välikohtaus on hänen mukaansa sangen erikoinen, sillä se kohdistuu alakouluikäisiin lapsiin.

– En ole kuullut vastaavasta koko työurani aikana, vaikka olen toiminut rehtorina Etelä-Suomen kouluissa 1990-luvulta lähtien.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

ESS: Vanhemmat tekivät rikosilmoituksen

Opettaja todisti tapahtuneen. Hän kertoi tapahtumista ESS:lle.

– Olin ihan lähellä, mutta en niin lähellä, että olisin pystynyt estämään, hän kertoo ESS:lle.

Opettaja pysäytti miehen ja sanoi, ettei lyöminen ole hyväksyttävää. Hiihtäjä vastasi ärtyneenä, että metsäänkö hänen olisi pitänyt hypätä.

Mies jatkoi matkaansa samalla, kun opettaja meni tarkastamaan lasten kunnon.

Oppilaat kertoivat, että mies oli yrittänyt huitaista yhtä oppilasta vain vähän aiemmin. Tässä tilanteessa opettaja ei kuitenkaan ollut itse mukana.

Koulu on tiedottanut koteja tapahtuneesta. Samalla selvitetään poliisin kanssa, kuinka tulisi toimia. ESS:n mukaan osa vanhemmista on tehnyt miehestä rikosilmoituksen.

On vielä epäselvää, kuka mies oli. Tuntomerkit kuitenkin tiedetään: hiihtäjä oli pitkä, hoikka ja pukeutunut vaaleansiniseen hiihtoasuun.

Alla olevalla videolla helsinkiläisten hiihtäjien kohteliaisuusneuvoja ladulle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt