Mies nukkui kraana auki – vedenpaisumus tornitalossa Hervannassa

Julkaistu:

”Vahinkojahan nämä ovat.”
Nuori mies nukkui kylpyhuoneen kraana auki tamperelaisessa opiskelija-asunnossa sunnuntain vastaisena yönä.

Seurauksena oli pienimuotoinen vedenpaisumus tornitalossa osoitteessa Opiskelijankatu 4. Hervannassa sijaitsevan talon omistaa Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS.

Vesi oli vallannut ensin miesopiskelijan kylpyhuoneen, jonka lattialla oli lojunut vaatteita tai mahdollisesti muita tekstiilejä, kuten pyyhkeitä. Tekstiilit olivat lähteneet uimaan kohti lattiakaivon imua, tukkineet märkinä vedenläpäisemättöminä myttyinä kaivon ja tulpanneet veden imeytymisen viemäriin.

Tämän jälkeen kraanasta kaiken aikaa suihkuava vesi oli löytänyt vaihtoehtoisen kulkusuunnan yli kylpyhuoneen kynnyksen, ulos kylpyhuoneesta asuntoon ja oli edelleen alkanut täyttää elementtitalon rakenteiden kanavia. Valumissuunta oli alaspäin, kohti alempia kerroksia.

Kello 3.41 tehtiin hälytys, jonka jälkeen pelastuslaitos saapui imurin kanssa.

Hälytyksen teki veden tulosta kauhistunut naapuri.

– Kun tulimme, kraana oli jo suljettu, joten jäi auki, oliko se ollut lavuaari vai suihku, kertoo päivystävä palomestari Harri Järvelä Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

– Vahinkojahan nämä ovat, Järvelä pohtii.

Vuoto sai alkunsa 12-kerroksisen tornitalon viidennestä kerroksesta. Pelastuslaitos poistui saatuaan veden imettyä. Huoltoyhtiö jatkaa kuivattamista.

Talo kuuluu kolmen tornitalon kokonaisuuteen, joiden rakentaminen alkoi vuonna 1974. Aiemmin niiden nimet olivat Hervanta 1, 2, ja 3, mutta nykyisin Wäinölä 1,2, ja 3. TOAS:n esittelytekstin mukaan talot ovat ”vuosien saatossa nähneet yhtä ja toista”.