Kotimaa

Annika Saarikko kertoo Kotiliedessä raskaasta vuodestaan: Äiti sairastui syöpään, sitten menehtyivät isä ja appi

Julkaistu:

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoo Kotiliedessä, miten hänen perhettään koettelivat monet surut.
Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) kertoi 30.1.2017 isänsä kuolemasta. Kotiliedessä hän kertoo perheensä tragediasta ja useista menetyksistä.

Lehti kertoo, että viime vuoden aikana Annika Saarikko hautasi oman isänsä ja appiukkonsa, pelkäsi rintasyöpään sairastuneen äitinsä puolesta ja otti vastaan ministerin salkun.

Keväällä 2017 hän oli tulossa perhe- ja peruspalveluministeriksi Juha Rehulan (kesk) seuraajaksi ja äiti sai diagnoosin aggressiivisesta rintasyövästä.

– Äidin sairastuminen oli minulle kova paikka. Hän itse on ollut koko ajan käytännöllinen ja toiveikas. Minä olen ollut paljon keskenkasvuisempi ja pelokkaampi kuin hän, Annika Saarikko kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen saanut huomata, että jos voimme johonkin olla tyytyväisiä Suomessa, niin rintasyövän hoitoon, hän sanoo Kotiliedessä.

Hyvin pian äidin sairastumisen jälkeen Annika sai suru-uutisen. Isä oli menehtynyt täysin yllättäen sairauskohtaukseen vain 63-vuotiaana.

Ilta-Sanomat kertoi 30.1.2017, että monet sairaudet antoivat Annika Saarikon mukaan viitteitä elämän rajallisuudesta.

– Kuitenkin virtaa, liikettä ja elämänvoimaa oli. Yksineläjä, silti seurallinen. Viestittelimme tai soittelimme joka päivä, hän kertoi tuolloin.

– Isä oli kivijalkani, hän tuki minua aina urallani. Minusta tuntui aina, että olin kai täydellinen hänen silmissään. Oli ainutlaatuista, miten kauniissa valossa isä minut näki, Saarikko kertoo Kotiliedessä.

Kului vain muutama kuukausi, kun perhettä kohtasi toinen suru-uutinen. Myös Annika Saarikon miehen Erkki Papusen isä menehtyi viime kesänä syöpään.

– Meille molemmille oli tärkeää, että elämä jatkui hyvien ihmisten ja asioiden ympäröimänä. Suru tiivisti meitä, Annika Saarikko sanoo Kotiliedessä.