Kotimaa

Vuoden journalisti on Olli Seuri

Julkaistu:

Voittajaa kuvataan tiukaksi mutta reiluksi haastattelijaksi, joka ei päästä haastateltaviaan helpolla.
Vuoden journalistiksi on valittu Ylen toimittaja Olli Seuri. Seuri luo pohjaa päivän keskustelunaiheille radion Ykkösaamussa. Häntä kuvataan tiukaksi mutta reiluksi haastattelijaksi, joka ei päästä haastateltaviaan helpolla.

Seuria kiitellään huolellisesta valmistautumisesta lähetyksiin, faktojen hallinnasta ja olennaiseen keskittymisestä. Hänestä myös paistaa aito innostus ohjelmissa käsiteltäviä asioita ja kysymyksiä kohtaan.

Bonnierin Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001.

Suuri journalistipalkinto 2017 -voittajat

–Vuoden juttu: Suomen Tietotoimiston ja Turun Sanomien jutut seksuaalisesta ahdistelusta kouluissa. Uutiset paljastivat, että helsinkiläisessä lukiossa ja turkulaisella yläasteella oli kenenkään estämättä ahdisteltu herkässä iässä olevia nuoria vuosien ajan.

Työryhmä: Minna Holopainen, Janne Huuskonen, Jecaterina Mantsinen, Tuuli Oikarinen, Olli-Pekka Paajanen, STT. Annamari Nurminen ja Esko Pihkala, Turun Sanomat

–Vuoden journalistinen teko: Musta laatikko, Helsingin Sanomat. Konsepti tarjoilee journalismia yleisölle teatterin lavalla ja tuo journalistit uudella tavalla lähelle lukijoitaan.

Työryhmä: Riikka Haikarainen, Tuomas Kaseva, Esa Lilja, Jaakko Lyytinen, Kimmo Norokorpi, Kaisa Osola, Heidi Väärämäki

–Vuoden kirja: Minna Passi ja Susanna Reinboth: Keisari Aarnio. Huumepoliisi Jari Aarnion uskomaton tarina. Kahden toimittajan tutkiva työ selvittää, mahdollistiko taitava manipulointi poliisin ja alamaailman yhteisten bisnesten junailun vuosikausien ajan.

–Vuoden journalisti: Olli Seuri, Yle. Seuri seuraa päivän puheenaiheita radion Ykkösaamussa. Palkintoraadin mukaan voittajasta paistaa aito innostus ohjelmissa käsiteltäviä asioita kohtaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt