Alina

Kotimaa

Videot paljastavat totuuden Arhinmäen väitetystä tönäisystä

Julkaistu:

Leena Meren oma tökkäys tallentui MTV:n videolle.
Kansanedustajien Leena Meren (ps) ja Paavo Arhinmäen (vas) sanaharkan fyysinen vaihe pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa tallentui ainakin kolmelle eri videolle, jotka kaikki kuvattiin eri kuvakulmasta.

Kaikilla katsojilla on nyt mahdollisuus toimia videotuomareina.

Kyseessä oli Suomen tulevaan EU-puheenjohtajuuteen liittyneen, pääministeri Juha Sipilän isännöimän niin sanotun pyöreän pöydän keskustelun jälkeinen lehdistötilaisuus, joka Meren päästyä ääneen ei ollutkaan ympäripyöreä, kuten oli odotettu.

MTV:n video on kuvattu edestä päin, ja siinä näkyy, kuinka Arhinmäki mahdollisesti koskettaa oikean käden kämmenselällä Meren rintakehää, kuitenkin selvästi erogeeniseksi alueeksi yleisesti tulkittujen rintojen yläpuolelta, ja hyvin lyhyesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuvasta ei pysty täysin arvioimaan Arhinmäen mahdollisen kosketuksen pinta-alaa tai voimankäytön määrää, paitsi että jälkimmäinen on erittäin vähäistä tai olematonta.

Sama tilanne näkyy Ylen videolla kuvattuna sivulta päin. Tämän kuvakulman perusteella Arhinmäki (enintään) hipaisee kämmenselällään Meren rintakehää:
Jos video yllä ei näy, katso se täältä.

Videon perusteella voimaa ei käytetä lainkaan.

Juuri ennen tätä likipitäen olemattoman oloista kosketusta Arhinmäki oli elehtinyt samaisella oikealla kädellä niin kuin tyypillisesti ranskalaiset poliitikot tehostaessaan verbaalista ulosantiaan.

Arhinmäen heiluva käsi tekee erilaista retorista koreografiaa. Kämmenselän Meren rintakehälle tai sen välittömään tuntumaan laskeutumisen jälkeen Meri sanoo ”Kato, oikein tönäisit minua”, jolloin jo taaemmaksi astunut Arhinmäki vastaa ”Ai tönäisinkin vielä?”.

Pian välikohtauksen jälkeen tekemässään Facebook-päivityksessä Meri kirjoitti Arhinmäen ”tökänneen rintakehään”.

Iltalehdelle antamassaan haastattelussa Meri kuvaili Arhinmäen tulleen ”heilumaan, huojumaan ja paasaamaan” ja ”tökänneen sormella rintakehään”. Meri jatkoi vielä tökkäyksen tuntuneen selvästi: ”No kyllähän se tuntuu rintakehässä, kun sormella tökätään”.

Kummankaan videon perusteella Arhinmäki ei tökkää sormella Meren rintakehää. Kyse on kämmenselästä ja enintään hipaisusta (Ylen video).

MTV:n video päättyy tilanteeseen, jossa Meri menee tiedotustilaisuuden jälkeen sanomaan Arhinmäelle ”Älä toiste käy käsiksi, sä tökkäsit mua tällä lailla”.
Jos video yllä ei näy, katso se täältä.

Meri tehostaa sanomaansa ojentamalla kätensä kohti Arhinmäkeä. Käden liikeradan, liikkeen suunnan ja liikkeen nopeuden perusteella Meri tökkää Arhinmäkeä rintakehään, mutta itse kosketus peittyy edessä olevan selän taakse.

Tämän jälkeen valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski alkaa rauhoitella kumpaistakin. Meri poistuu ulos ja Arhinmäki jää pyörimään sisään hiukan hämmentyneen oloisena.

Myöhemmin iltapäivällä Arhinmäki pyysi Mereltä Facebookissa anteeksi, ”jos hänen kätensä oli osunut Mereen”.

”Puutuin asiaan kesken haastattelun, varmasti liian tiukasti ja jyrkästi”, Arhinmäki myönsi sanaharkan suusanallisen osuuden.

”Tarkoitukseni ei ollut millään tavalla koskea häneen enkä myöskään tämän videon perusteella niin tee”, Arhinmäki arvioi tekemisiään omakohtaisen videotuomaroinnin avulla.

”Keskustelen kiihkeästi käsiäni heiluttaen, kuten aina heilutan käsiäni”, Arhinmäki analysoi omaa rooliaan ja suoritustaan.

Facebook-päivityksessään Meri kertoi olleensa ”eri mieltä siitä, mitä muut olivat antaneet ymmärtää sekä mistä olemme eri mieltä”.

Kämmenselkähipaisuun yltyneessä kiihtyneessä monologissaan Arhinmäki paheksui Meren puhuneen ”ihan muuta muiden puheista kuin mitä nämä ovat sanoneet”.

Elekielen ja kommenttiensa perusteella pyöreän pöydän muut osanottajat jakoivat Arhinmäen kokemuksen.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   TMZ: Avicii vietti aikaa jahdilla vain päivää ennen kuolemaansa – poseerasi kuvassa hyväntuulisena juoma kädessään

  2. 2

   Koulutyttöä puukotettiin 37 kertaa – yksi Ison-Britannian pitkäkestoisimmista murhamysteereistä ratkesi 26 vuoden jälkeen

  3. 3

   Austin Powers -elokuvista tuttu Verne Troyer on kuollut 49-vuotiaana

  4. 4

   Kommentti: Avicii on traaginen esimerkki siitä, kuinka kukaan ei neuvo nuoria tähtiä hidastamaan

  5. 5

   Upea kunnianosoitus 28-vuotiaana kuolleelle Aviciille: kirkonkellot soittivat megatähden kappaleita mahtipontisesti

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Pikkulapsen viaton piirustus herätti huolen hoitopaikassa – ”Jos päiväkodin täti olisi edes hetkeksi pysähtynyt kuuntelemaan lasta...”

  2. 2

   Palkkamurhaa, huumekauppaa, perätön ilmianto Juicesta... Tällaista oli surmatun palkkamurhaaja Raimo Anderssonin elämä

  3. 3

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  4. 4

   Hjallis Harkimo julkisti liikkeensä – he ovat mukana

  5. 5

   Kommentti: Hjallis Harkimo jatkaa härskiä sumutusta loppuun saakka – tästä kaikesta Jokerien ”myynnissä” on kyse

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  3. 3

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  4. 4

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  5. 5

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  6. Näytä lisää