Vasemmisto ja Sdp puolustautuivat syytöksiltä: puolueiden hallitsema yhtiö lähti mukaan sote-bisnekseen – ”Poliittista kaksilla rattailla ajamista”

IS uutisoi maanantaina vasemmiston hallitseman yhtiön lähteneen mukaan sotebisnekseen. Kansanedustaja Antti Rantakangas tylytti eduskunnassa puolueita kaksilla korteilla pelaamisesta.

Antti Rantakangas arkistokuvassa.

14.3.2018 17:30

Kansanedustaja Antti Rantakangas (kesk) ihmetteli tänään eduskunnan valinnanvapauslain lähetekeskustelussa vasemmistopuolueiden ristiriitaista puhetta ja toimia.

Rantakankaan mukaan on ristiriitaista, että vasemmistopuolueet vastustavat sitä, että hallitus avaa markkinoita kilpailulle ja on toisaalta välillisesti mukana sote-bisneksessä.

IS uutisoi maanantaina, että vasemmistolaisten hallitsema Tradeka lähti mukaan sote-bisnekseen ja osti Med Group -konsernin, jolle on ulkoistettu vanhuspalveluita ja joka ”keplottelee nollatuntisopimuksilla”.

Osuuskunta Tradekassa valtaa käyttävät Sdp:n ja vasemmistoliiton entiset ja nykyiset vaikuttajat.

– Poliittista kaksilla rattailla ajamista, eikö tässä ole selkeää ristiriitaa, Rantakangas kuittasi.

– Ettehän voi kiertää vastuuta. Te pelaatte kaksilla korteilla.

Osuuskunta Tradekassa ylintä päätösvaltaa käyttävän edustajiston jäseniä ovat muun muassa kansanedustajat Eero Heinäluoma (sd), Paavo Arhinmäki (vas), Antti Lindtman (sd), Maria Guzenina (sd) ja Li Andersson (vas).

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki eduskunnassa Helsingissä 14. maaliskuuta 2018.

Arhinmäki (vas) pääsi kuittamaan Rantakankaalle saman tien.

– Kuten julkisuudessa on kerrottu, esimerkiksi vasemmiston edustajat eivät ole olleet kovin innostuneita tästä hankinnasta, Arhinmäki muistutti.

Hän myös lisäsi, että päätös ainakin edellyttää yritykseltä nyt entistä parempaa henkilöstöpolitiikkaa kuin mitä se on aiemmin toteuttanut.

Osuuskunta Tradeka ja sen omistama Tradeka-Yhtiöt ovat tukeneet rahallisesti vasemmistoliittoa, Sdp:n ja vasemmistoliiton vaaliehdokkaista sekä työväenliikkeen säätiöitä ja yhdistyksiä.

– Syyte siitä, että puolustaisimme Tradekaa vaalirahan takia on täysin omituinen, Arhinmäki totesi.

Osuuskunta Tradekan hallituksessa istuva kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd) syytti Rantakangasta siitä, hän syyllistää edustajia asioista, joista he eivät ole olleet mukana päättämässä.

– Hävytöntä, edustaja Rantakangas, Gustafsson totesi.

Hän kuitenkin totesi, että on silti hyvä, että sote-bisneksessä olisi mukana edes yksi fiksu yritys selvittämässä, miten valinnanvapaus maakunnissa käytännössä toteutuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?