Kotimaa

Tupakanhimo pisti miehen sirkkelöimään lukittua ovea – terä osui myös talon isännän otsaan

Julkaistu:

Nikotiiniriippuvuus voi olla vaaraksi – muillekin kuin savuttelijalle itselleen.
Jyväskylässä tuttavansa luona kyläilemässä ollut tupakkamies yritti saada savukkeita haltuunsa keinoilla, joita piti lopulta puida käräjäsalissa saakka.

Tupakanhimoinen 44-vuotias mies päätyi rajuihin otteisiin heinäkuussa 2016. Tapahtumapaikka oli miehen ystävän isännöimä omakotitalo, jossa asui isännän oman isän lisäksi nainen.

Ennen välikohtausta 44-vuotias vieras, isäntä ja talossa asuva nainen nauttivat kolmistaan alkoholia. Jossain vaiheessa yötä naisen ja vieraan välillä syntyi riitaa tupakasta. Vieraan mielestä nainen vei hänen tupakkansa ja meni omaan huoneeseensa lukkojen taakse.

Isäntä oli puolestaan mennyt jo talon yläkertaan omaan huoneeseensa. Pian hän kuitenkin havahtui outoon meteliin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun isäntä palasi alakertaan, hän huomasi vieraan hakeneen talon kellarista hänen omistamansa käsisirkkelin. Vieras sirkkelöi naisen ovea ja huusi naiselle ”rumia sanoja”.

Isäntä yritti estää vierasta tekemästä tuhojaan. Vieras kääntyi ympäri ja huitaisi isäntää sirkkelillä. Esitutkinnassa isäntä kertoi sirkkelin osuneen päähän ensin huitaisun menovaiheessa että takaisin palatessa.

Iskun voimasta isäntä putosi polvilleen. Sirkkelinterä viilsi otsan viereen haavan, joka vuosi runsaasti verta. Lyöntinsä jälkeen vieras poistui talosta.

Huoneessaan ollut nainen kertoi riidelleensä vieraan kanssa ja menneensä huoneeseensa. Pian vieras oli oven takana sirkkelöimässä ja uhkailemassa tappamisella. Naisen mukaan vieras sanoi muun muassa ”mä tapan sut, ämmä!”.

Uhkailua ja sirkkelöintiä kesti naisen arvion mukaan 5–10 minuuttia. Nainen kertoi oikeudessä pelänneensä henkensä puolesta.

Oven läpi nainen kuuli myös isännän ja vieraan riitelevän. Nainen kuuli myös painimisen ääniä. Kun vieras oli lähtenyt, nainen huomasi isännän päässä tuoreen haavan.

Poliisi löysi tapahtumapaikalta jatkojohdon päässä olleen käsisirkkelin. Naisen huoneen ovea oli sirkkelöity lukon ja kahvan ympäriltä.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen laittomaan uhkaukseen, törkeään kotirauhan rikkomiseen ja pahoinpitelyyn. Myöhemmin samana vuonna mies syyllistyi myös huumausainerikokseen ja rattijuopumukseen.

Mies tuomittiin teoistaan neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tupakanhimo tuli maksamaan miehelle yhteensä lähes 3900 euroa. Naiselle miehen on maksettava kärsimyskorvauksia 1200 euroa ja isännälle 600 euroa. Loppusumma koostuu pääasiassa oikeudenkäyntikuluista.