Kotimaa

Urheiluhierojan teko muutti kaiken – hierontapöydällä maannut nainen lamaantui täysin

Julkaistu:

Naisasiakas lamaantui urheiluhierojan seksuaalisesta ahdistelusta.
Urheiluhierojan ja naisasiakkaan asiakkuussuhde oli kestänyt jo yli vuoden ajan. Tuona aikana nainen oli käynyt miehen hierottavana kymmeniä kertoja.

Yksi kerta muutti kuitenkin kaiken. Se tapahtui Joensuussa 26.5.2017.

Aluksi hieronta oli ”täysin normaalia”. Nainen makasi hierontapöydällä vatsallaan. Hänellä oli alusvaatteet ja sukat päällä. Urheiluhieroja hieroi naisen niskaa ja hartioita. Hierontatila oli miehen yksityisasunnossa.

Jossain kohtaa nainen kääntyi selälleen, ja hieroja hieroi naisen kasvoja sekä rintalihaksia. Urheiluhieroja kysyi, tuntuiko hieronta hyvälle, ja voisiko hän ottaa rintaliivit pois. Nainen antoi siihen luvan, koska hieronta oli ollut asiallista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Urheiluhieroja rupesi kuitenkin hieromaan noin 30-vuotiaan naisen paljaita rintoja pyörivin liikkein. Sitten mies liikutti kätensä kohti naisen alapäätä. Mies painoi sormellaan emättimen suulta alushousujen alta. Alapään hieronta kesti viisi minuuttia. Tämä poikkesi täysin aiemmista hierontakerroista. Tilanne päättyi siihen, kun mies suuteli naisen oikeaa kylkeä.

Nainen yllättyi ja lamaantui täysin tilanteessa. Hän havahtui suudelmaan, nousi nopeasti ylös, keräsi vaatteensa ja poistui paikalta.

Hieroja kiisti syytteen seksuaalisesta ahdistelusta. Hänen mukaansa kyse oli rintalihasten hieronnasta, ei rasvakudoksen hieronnasta. Hänen mukaansa kyse ei ollut siis seksuaalisesta teosta.

Mies kertoi myös, että hän hieroi naisen reisiä, minkä yhteydessä käsi on osunut naisen alapäähän. Hän kiisti myös pussaamisen. Kertomansa mukaan mies myös kehotti asiakastaan sanomaan, jos hieronta meni liian ”pitkälle”, kun hän hieroi intiimialueen läheltä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Oikeus ei uskonut miehen puheita, vaan piti naisen kertomuksia luotettavina.

– Asiassa ei ole tullut esille mitään muuta vaihtoehtoista selitystä tapahtumille kuin se, että asianomistaja olisi kertonut tapahtumista täysin valheellisesti. Mikään esille tullut seikka ei kuitenkaan anna motiivia tai tukea tälle väitteelle, oikeus kirjoitti.

– Yhteenvetona käräjäoikeus katsoo, että asianomistajan kertomusta voidaan sitä tukeva näyttö huomioon ottaen pitää luotettavana, oikeus alleviivasi.

Käräjäoikeuden mukaan hieroja syyllistyi seksuaaliseen ahdisteluun.

– Asianomistajan kertomaa menettelyä ei voida objektiivisesti arvioiden pitää tavanomaiseen hierontaan kuuluvana. (Miehen) koskettelu on poikennut normaalista ja asianmukaisesta ammatillisesta käytännöstä ja kohdistunut seksuaalisesti merkityksellisiin ruumiinosiin, oikeus totesi.

Mies sai teostaan 60 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 360 euroa. Tämän lisäksi Pohjois-Karjalan käräjäoikeus määräsi 48-vuotiaan miehen maksamaan naiselle 800 euron kärsimyskulut. Hän joutuu maksamaan myös naisen yli 3500 euron oikeudenkäyntikulut.

Oikeus antoi asiassa tuomion maanantaina.