Kotimaa

Sarjakuristaja saapui hovioikeuteen nahkatakissa ja aurinkolaseissa – syytetään 17-vuotiaan tytön kuristamisen valmistelusta

Julkaistu:

Tummiin aurinkolaseihin sonnustautunut Michael Penttilä saapui hovioikeuteen vastaamaan syytteeseen 17-vuotiaan tytön kuristamisen valmistelusta.
Sarjakuristajana tunnettu Michael Maria Penttilä, 52, vastaa syytteeseen Helsingin hovioikeudessa vapaalta jalalta, sillä aiemmin käräjäoikeus hylkäsi syytteen.

Syyttäjä vaatii Penttilälle rangaistusta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Hänen epäillään suunnitelleen naapurissaan asuneen 17-vuotiaan tytön tapaamista ja kuristamista jopa tappaakseen tai törkeästi pahoinpidelläkseen.

Penttilä saapui oikeustalolle hyvissä ajoin ennen käsittelyn alkamista asianajajansa Kari Erikssonin kanssa.

Mustavalkoisiin buutseihin ja nahkatakkiin pukeutunut Penttilä oli peittänyt silmänsä tummilla aurinkolaseilla, jotka hän kuitenkin otti pois salissa sen jälkeen kun kuvaaminen käskettiin lopettaa. Hän vaihtoi aurinkolasit tavallisiin silmälaseihin.


Penttilä kiistää syytteen. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen näytön puutteen vuoksi. Käräjäoikeuden mukaan esimerkiksi hänen tunnistamiseensa taloyhtiön pihalla liittyi epävarmuustekijöitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Penttilän aiempi rikoshistoria on Suomen oloissa hyvin poikkeuksellinen. Hänellä on taustallaan lukuisia törkeitä kuristamalla tehtyjä rikoksia, joiden motiivi on ollut pitkälti seksuaalinen.

Hän surmasi 1980-90-luvuilla kuristamalla kolme naista, joista yksi oli hänen oma äitinsä ja yksi vain 12-vuotias tyttö. Teoista kaksi tuomittiin tappoina ja yksi kuolemantuottamuksena.

Hän vapautui 2008 ja on sen jälkeen syyllistynyt useisiin naisiin kohdistuneisiin törkeisiin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Tyypillisesti hän kuristaa naisia nahkahansikkaat käsissään.