Kotimaa

Kanta-Hämeen sairaalan johtaja järkyttyi raiskausyrityksestä – ”Jäljitämme, voisimmeko tehdä jotain toisin”

Julkaistu:

Kanta-Hämeen keskussairaala tarkastaa parhaillaan turvallisuuskäytänteitään sen jälkeen, kun kävi ilmi, että sairaalassa miehen epäillään yrittäneen raiskausta.
Poliisi otti parikymppisen miehen kiinni Kanta-Hämeen keskussairaalasta viime lauantaina. Mies oli pukeutunut hoitajan vaatteisiin, ja häntä epäillään esitutkinnan perusteella raiskauksen yrityksestä, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja pahoinpitelystä.

Kanta-Hämeen keskussairaalan hallintojohtaja Miia Luukko kertoo, että kyseessä on yksittäistapaus. Vastaavanlaista ei ole tapahtunut sairaalassa aiemmin.

– Suhtaudumme tapahtuneeseen vakavasti. Tarkastamme parhaillaan turvallisuuskäytänteitämme, ja jäljitämme, voisimmeko tehdä jotain toisin. Tämä on järkyttävää ja valitettavaa, Luukko pahoittelee.

Hän kertoo, että tieto tapahtuneesta saatiin viikonlopun aikana myös sairaalan omia kanavia pitkin, mutta teon luonne ja vakavuus on tarkentunut vasta maanantaiaamuna.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kokonaan ihmisten sairaalaan tuloa emme voi estää, mutta teemme parhaamme, että sairaala olisi mahdollisimman turvallinen paikka potilaille ja muille henkilöille.