Alina

Kotimaa

Hurja video: Mopopoika ajoi röyhkeästi karkuun, vaikka poliisi tuli rinnalle ja sumutti – takaa-ajo päättyi poliisin kaatumiseen

Julkaistu: , Päivitetty:

Oikeuden mukaan teinipojan hölmöily aiheutti vakavaa vaaraa muille tienkäyttäjille. Takaa-ajo päättyi siihen, kun moottoripyöräpoliisi kaatui.
Teinipojan pöyristyttävä takaa-ajo tallentui moottoripyöräpoliisin videolle, joka oli keskeisenä näyttönä oikeudessa. IS kokosi koosteen takaa-ajosta, jonka voit katsoa yllä olevalta videolta.

Videolta kävi ilmi, että moottoripyöräpoliisi kääntyi teinipojan perään, ja hän sai nuorukaisen nopeasti kiinni Liedossa 16.10.2017. Poliisi kiinnostui pojan ajosta, koska rekisterikilpi ei ollut kokonaan näkyvissä.

Moottoripyöräpoliisi näytti pojalle pysähtymismerkkiä, mutta poika ei noudattanut sitä, vaan hän lähti röyhkeälle pakomatkalle. Heti pakomatkansa aluksi 15-vuotias poika jätti pysähtymättä STOP-merkin eteen.


Moottoripyöräpoliisi ajoi useasti teinipojan rinnalle, mutta poika ei siitä välittänyt, vaan hän kikkaili tiellä: Poika ajoi vastaantulevien kaistalla ja teki u-käännöksen poliisin hätistämiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Takaa-ajoon liittyi myös siviilipoliisiauto. Se ei pojan menoa hidastanut, vaan hän teki kevytmoottoripyöräksi muunnetulla mopolla uuden u-käännöksen. Videolta on nähtävissä, että tapahtumien aikaan oli kaunis syyspäivä.


Teinipoika ajoi esimerkiksi kevyen liikenteen väylällä, jossa mopolla ajo ei ollut sallittu. Hänen vauhtinsa nousi korkeimmillaan yli 60 kilometrin tuntinopeuteen, mikä oli oikeuden mukaan olosuhteisiin nähden ”huomattava”.

Takaa-ajon aikana moottoripyöräpoliisi tuli monta kertaa uudelleen pojan rinnalle. Oikeuden mukaan poika osui mopollaan moottoripyöräpoliisiin. Oikeuden mukaan teinipoika myös kiilasi poliisin ajolinjalle, minkä takia moottoripyöräpoliisi joutui hiljentämään vauhtia törmäyksen välttämiseksi.

Teinipoika teki pakonsa aikana vielä yhden u-käännöksen ja suuntasi kuntopolulle, jossa mopolla ei olisi saanut ajaa. Moottoripyöräpoliisin oli tässä vaiheessa vaikea pysyä pojan perässä.

Takaa-ajo ja videointi päättyikin siihen, kun moottoripyöräpoliisi menettää ajoneuvonsa hallinnan ja kaatuu. Teinipoika meni menojaan.


Noin tuntia myöhemmin poliisipartio löysi tuntomerkkeihin sopivan pojan polkupyöräilemästä Liedossa. Hänen kasvoillaan oli punertavia jälkiä, jotka olivat peräisin paprikasumutteesta, jota oli sumutettu hänen kasvojensa alueelle takaa-ajon aikana. Poika myönsi olevansa etsitty henkilö.


Hänet tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan 60 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 360 euroa. Poika teki rikokset nuorena henkilönä.

– Takaa-ajotilanne on jatkunut pitkään.


– Käräjäoikeus katsoo, että (pojan) menettely on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle, oikeus kirjoitti.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden viime kuussa antama tuomio on lainvoimainen.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Sivullinen näki kuinka pyöräilijä pyyhälsi pelastuslaitoksen sulkumerkeistä välittämättä tulvivalle tielle – ja hävisi vedenpinnan alle

 2. 2

  Ohikulkija huolestui oudosta liikehdinnästä heikoilla jäillä ja soitti 112:een – kopteripelastajia odotti yllättävä näky

 3. 3

  Poliisi kertoi uusia yksityiskohtia Aviciin kuolemasta – koko perhe saapui Omaniin: ”He ovat todella järkyttyneitä”

 4. 4

  Kirja: Maria Veitolan 5-vuotias poika aiheutti kiusallisen tilanteen HopLopissa – näin julkisuus vaikuttaa perhe-elämään

 5. 5

  Olympiavoittaja Mo Farah joutui ikävään tilanteeseen Lontoon maratonilla – tylytti järjestäjiä kisan jälkeen

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Koulutyttöä puukotettiin 37 kertaa – yksi Ison-Britannian pitkäkestoisimmista murhamysteereistä ratkesi 26 vuoden jälkeen

 2. 2

  TMZ: Avicii vietti aikaa jahdilla vain päivää ennen kuolemaansa – poseerasi kuvassa hyväntuulisena juoma kädessään

 3. 3

  Luksuselämää viettänyt sometähti jätti vuokra-asunnon karmaisevaan kuntoon – törkyinen asunto kuin pommin jäljiltä

 4. 4

  Kommentti: Hjallis Harkimo jatkaa härskiä sumutusta loppuun saakka – tästä kaikesta Jokerien ”myynnissä” on kyse

 5. 5

  Marja toteutti unelmansa – muutti Suomen pienimpään kaupunkiin vanhaan kauppakeskukseen

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

 2. 2

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 3. 3

  Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

 4. 4

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 5. 5

  Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

 6. Näytä lisää