Influenssa ruuhkautti jättisairaalan, potilaita makaa jo käytävilläkin – lääkäreiltä pyyntö työnantajille

Tampereen yliopistollisen sairaalan hengitysinfektiopotilaille soveltuvat osastot ovat täynnä.

Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin ensiapu Acuta on viime viikkoina ruuhkautunut pahoin.

7.3.2018 16:59

Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin ensiapu Acuta on viime viikkoina ruuhkautunut pahoin influenssaepidemian vuoksi, sairaala kertoo tiedotteessaan.

Poikkeuksellisen ruuhkaisen tilanteen vuoksi Tays suosittelee, että työnantajat hyväksyisivät väliaikaisesti lyhyitä, 3–5 vuorokauden sairauslomia ilman lääkärintodistusta, tai että sairauslomaan riittäisi sairaanhoitajan arvio. Näin päivystysvastaanottoja ei kuormitettaisi pelkillä sairauslomapyynnöillä.

Hengitystieinfektiopotilaille soveltuvat osastot Taysin kaikissa toimipisteissä ovat täynnä. Tilanteen vuoksi Taysiin hoitoon jääneitä potilaita on jouduttu sijoittamaan ylimääräisille paikoille tai käytäväpaikoille.

Tays onkin pyytänyt kuntia lisäämään nopeasti sekä kiireellisten vastaanottojen että vuodepaikkojen määriä.

Myös jatkohoitopaikoista on Pirkanmaalla välitön puute päivittäin, jonka vuoksi esimerkiksi tamperelaisia on jouduttu lähettämään jatkohoitoon eri puolille Pirkanmaata.

Tilanteen vuoksi Tays suosittelee, että perusterveet aikuispotilaat, joilla on esimerkiksi pitkittynyt ylähengitystieinfektio tai kuume, hakeutuvat tarvittaessa lääkärin arvioon omaan terveyskeskukseen.

Tapaturmat sekä vakavasti sairaat potilaat, jotka eivät voi odottaa terveysaseman avautumiseen asti, hoidetaan edelleen Acutassa, tiedotteessa todetaan.

Epidemia jyllää yhä voimakkaana

Influenssaepidemian huippuviikot ovat yhä meneillään, eikä epidemia ole osoittanut laantumisen merkkejä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n erityisasiantuntija Niina Ikonen kertoi IS:lle.

– Laboratoriovarmistettujen influenssatartuntojen määrä on vielä ollut noususuuntaista. Myös influenssakäyntien määrä terveysasemilla on ollut yhä nousussa, Ikonen sanoi.

Ikosen mukaan Suomessa kiertää nyt neljä eri virusta, joista kaksi on influenssa A -viruksia ja kaksi influenssa B -viruksia. Ikonen ei osannut arvioida, kuinka kauan influenssan huippukausi vielä kestää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?