Harkimo eri mieltä Orpon kanssa – kovaa kritiikkiä Sipilälle: ”Pidän sopimuksia kunniassa, jos niiden sisältöä ei muuteta”

Harkimo kyselee myös, kuka kantaa vastuun, mikäli sote-uudistus kaatuu.

4.3.2018 14:37

Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo kritisoi suorasukaisesti montaakin tahoa Savon Sanomien sivuilla sunnuntaiaamuna julkaistussa blogikirjoituksessaan.

Harkimo muun muassa haastaa puheenjohtaja Petteri Orpon kommentit siitä, että kokoomuksen eduskuntaryhmä pitäisi yksimielisesti kiinni sovituista seikoista sote-uudistukseen liittyen. Harkimo sanoo, ettei ole ollut ryhmäkokouksessa, jossa kokoomuksen ryhmä olisi moiseen sitoutunut.

– En ole sellaisessa kokouksessa ollut, eikä minun kanssani ole kukaan ole tullut puhumaan sellaisesta, että näin on päätetty. Luulisi että esimerkiksi ryhmänjohtaja olisi tullut puhumaan, hän sanoo Ilta-Sanomille.

Harkimo sanoo, ettei vielä tiedä miten aikoo äänestää sote-ehdotuksesta.

– Mutta kai se tuosta blogikirjoituksestani tulee aika hyvin selville, mitä mieltä olen.

Harkimo kirjoittaa blogissa, että ainoa ennallaan pysynyt asia sote-ehdotuksessa on maakuntamalli. Aikoinaan tehty sopimus sisälsi aivan erilaiset yksityiskohdat kuin nykyinen versio. Nyt ”pieni porukka puolueiden johdossa” tekee Harkimon mukaan päätökset.

– Kyllä minäkin pidän sopimuksia kunniassa, mutta vain jos niiden sisältöä ei muuteta, hän kirjoittaa.

Harkimo on kritisoinut sote-uudistusta jo pitkään avoimesti.

Ei kannata uhkailla

Harkimo tukee blogissa myös sote-mallin vastusjaksi ryhtynyttä Elina Lepomäkeä. Harkimon mukaan ei ”voi olla niin, että sanomalla oman mielipiteensä yksittäinen kansanedustaja panee koko systeemin sekaisin”.

Harkimon mukaan ”suurin osa poliitikoista ja järjestelmästä on enemmän tai vähemmän kriisissä”. Ensimmäisen kauden kansanedustaja heittää piikin myös pääministeri Juha Sipilälle (kesk), joka uhkasi uusilla vaaleilla. 

– Se oli käsittämätön lausunto. Yleensä kannattaa uhkailla vain asioilla, jotka voi toteuttaa, jotka ovat omassa päätäntävallassa.

Harkimo kyselee myös, kuka kantaa vastuun, mikäli sote-uudistus kaatuu.

– It-ratkaisuihin on jo satsattu kymmeniä miljoonia, valmistellaan uusia vaaleja. Kaikkea tehdään kovalla kiireellä vain koska keskustalla on kauhea kiire saada sote-uudistus läpi niin kauan kuin he vielä ovat vallassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?