Lihamukin syömisen maailmanmestari 2018 - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lihamukin syömisen maailmanmestari Jesse Pynnönen, 26, venyttää vatsalaukkua vedellä: ”Ei tämä 1,2 kiloa tunnu oikeasti missään”

Lihamukin syömisen MM-pytty lähti Lahdesta vasta seitsemänsissä MM-kisoissa. Kilpasyömäri Jesse Pynnönen, 26, voitti ja teki ylivoimaisen maailmanennätyksen.

3.3.2018 18:28

Lihamukin syömisen seitsemännet MM-kisat on kilpailtu Lahden ravintola Tirrassa ja voittajaksi itsensä mätti ylivoimaisesti uudella maailmanennätyksellä heinolalaislähtöinen Jesse Pynnönen, 26.

Pynnönen on suurella todennäköisyydellä Suomen kovin kilpasyömäri ja tuttu massiivisista syömishaasteistaan, joita hän esittelee videoyhteisöpalvelu Youtubessa. Pynnönen on syönyt yhdessä haasteessa kolme kiloa berliininmunkkeja ja toisessa neljä monsteripizzaa. Nyt vuorossa olivat lihamukit.

Artikkelin videolta voit katsoa koosteen lihamukin syömisen MM-kisoista Lahdesta. Video on kooste suorasta lähetyksestä.

Jesse Pynnösen aika, 4 minuuttia ja sekunti, on ylivoimainen maailmanennätys. Aiempi ennätys oli yli kuusi minuuttia. Viime vuonna mestaruus meni lahtelaiselle Janne ”Möykky” Ahoselle ajalla 11 minuuttia ja 9 sekuntia.

Jesse Pynnönen julistettiin maailmanmestariksi 15 minuuttia suorituksen jälkeen. Ruoka pysyi sisällä vaaditun ajan.

Tuore maailmanmestari harrastaa voimailua ja kilpasyömistä sekä opiskelee Rovaniemellä fysioterapeutiksi. Suursyöminen on maailmanmestarin päivittäistä arkea. Pynnönen venyttää systemaattisesti vatsalaukkuaan ja harjoittaa tekniikkaansa.

– Taco-syöntikisoihin olen treenannut niin, että syön joka päivä kymmenen tacoa niin nopeasti kuin pystyn. Silloin saan nopeutta ja tekniikkaa. Juon siihen päälle suuria määriä nesteitä, jotka levittävät vatsalaukkua. Olen isokokoinen, joten pystyn juomaan suuria määriä ilman, että siitä on itselle vaaraa. Tiedän, että on olemassa vesimyrkytys ja osaan ottaa sen huomioon.

– Ei tämä 1,2 kiloa tunnu oikeasti missään. Se minua vähän jännittikin. Tiesin, että kapasiteetissa vien varmasti kaikkia, mutta tämä oli enemmän nopeutta, Pynnönen totesi heti voiton varmistuttua.

Ennen kilpailuja ja syömishaasteitaan Pynnönen saattaa pitää pitkiä paastoja, jotka venyvät helposti yli vuorokauden mittaisiksi. Pynnönen on pystynyt aina syömään paljon, mutta kilpasyömisestä hän innostui toden teolla pari vuotta sitten.

– Kaksi vuotta sitten osallistuin taco-kisaan, jossa oli jenkkireissu palkintona. Silloin aloin netistä selvittää, miten tällaiseen voi valmistautua. Voitin aika ylivoimaisesti, minkä jälkeen aloin treenata ihan tosissani, ettei minua häpäistä Yhdysvalloissa. Siellä tulin kuudenneksi 11 kisaajasta. Sitten nälkä on kasvanut.

Jesse Pynnönen harrastaa suursyömistä. 1,2 kiloa kebab-lihaa on hänelle pieni annos suurimpiin syömishaasteisiin verrattuna.

Lihamukin syömisen MM-kisat ovat lahtelainen erikoisuus. Kilpailussa syödään kolme 400 gramman lihamukia ja päälle kastikkeet. Yhteensä lihaa on noin 1,2 kiloa. Suorituksen jälkeen nopein syöjä odottaa vielä 15 minuuttia, että ruoka pysyy sisällä.

Tähän saakka mestaruus on pysynyt sisukkaiden lahtelaissyömäreiden hallussa, mutta Pynnönen rikkoi kerralla sekä lahtelaisten voittoputken että maailmanennätyksen.

Vuosien varrella MM-lavalla on nähty useita erilaisia tekniikoita. Aterimena on muovihaarukka, mutta esimerkiksi Jesse Pynnönen luotti suorituksessaan sormiin. Kolmas suoritustyyli on ollut niin sanottu kaataminen. Lihaa on kaadettu mukista suoraan suuhun.

Lihamukin synnystä voit lukea lisää täältä.

Ensi vuonna lihasarjan rinnalle on tulossa kasvissyöjille soveltuva seitan-sarja.

Lahden ravintola Tirra oli lauantaina iltapäivällä täynnä yleisöä. Pynnönen on lupautunut jo puolustamaan mestaruuttaan ensi vuoden lihamukin syömisen MM-kisoissa.

Lihamuki on lahtelainen innovaatio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?