HS: Musiikinopettaja ahdisteli lapsia seksuaalisesti – Mira Luoti kertoo, kuinka ”Masa” kouri rinnoista ja tunki kättä haaroihin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Musiikinopettaja ahdisteli lapsia seksuaalisesti – Mira Luoti kertoo, kuinka ”Masa” kouri rinnoista ja tunki kättä haaroihin

Kuukausiliitteen mukaan oppilaita ei uskottu eikä hyväksikäyttöön puututtu.

Mira Luoti kertoo Kuukausiliitteen jutussa olleensa yksi ahdistelijan uhreista.­

3.3.2018 9:58

Helsingin Sanomien Kuukausiliite kertoo Turussa vaikuttaneen musiikinopettajan ahdistelleen oppilaitaan ja harjoittaneen osan kanssa seksiä. Yksi uhreista oli lehden mukaan poptähti Mira Luoti.

HS oli haastatellut kirjoitusta varten 28:aa Masa-nimellä jutussa esiintyvän opettajan entistä oppilasta. Heistä neljä kertoo lehdessä olleensa opettajan kanssa sukupuoliyhteydessä tai antaneensa tälle suuseksiä, osa vuosienkin ajanjaksolla. Lisäksi useat kertovat sukuelinten kourimisesta, väkisin suutelemisesta, suorista seksiehdotuksista tai rivoista kommenteista.

Lehden mukaan oppilaita ei uskottu eikä hyväksikäyttöön puututtu. Kun opettaja viimein jäi kiinni, hän sai irtisanoutua itse eikä rikosilmoitusta tehty.

Masa opetti Luodille musiikkia yläasteella ja ahdisteli Luotia musiikkiluokkalaisten Pietarin-matkalla. Luodin kertoman mukaan opettaja pyysi tämän sängylleen, hyväili rintoja, avasi housut ja työnsi kätensä Luodin haaroihin. Luoti pakeni tilanteesta hotellin käytävälle opettaja perässään.

Helsingin Sanomien maaliskuun Kuukausiliite kertoo musiikinopettajan ahdistelleen oppilaitaan Turussa.­

Turussa vaiettiin vuosikausia opettajien epäillyistä ahdistelutapauksista. Ilta-Sanomat kertoi asiasta 29. joulukuuta 2017. Tuolloin Turun kaupunki myönsi, ettei se käsitellyt asioita ”asianmukaisesti”. Kaupunginjohtaja Minna Arve pahoitteli tuolloin kaupungin toimintatapaa.

– Pyydän anteeksi ahdistelun kohteeksi joutuneilta ja heidän vanhemmiltaan, Arve kertoi kaupungin tiedotteessa.

Turun Sanomat kertoi samana päivänä kaupungin koulumenneisyydestä paljastuneista järkyttävistä oppilaiden tapauksista.

Lehti kertoi 29. joulukuuta 2017, että yli 30 entistä oppilasta on lähettänyt toimitukseen kertomuksensa oman kouluaikansa ahdistelukokemuksista.

Kertomuksien mukaan miesopettaja oli kohdellut oppilaitaan epäasiallisesti ja ahdistellut sekä hyväksikäyttänyt tyttöoppilaitaan. Pääosa tapahtumista sijoittuu 1990-luvun taitteeseen ja alkuvuosille, jolloin mies on opettanut yläkoulussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?