Uusi alkoholilaki tuli voimaan: Helsinkiläisbaarissa voi pian juhlia ympäri vuorokauden – viinaa saa juoda aamuviiteen

Perinteikäs helsinkiläinen karaokebaari Populus kokeilee aprillipäivästä eteenpäin poikkeuksellisia aukioloaikoja.

Populuksen karaokeajat ovat jatkossa samat kuin nyt: arkisin karaokea voi laulaa puoleenyöhön, viikonloppuisin puoli kahteen.

2.3.2018 18:23

Huhtikuun ensimmäisestä päivästä, aprillipäivästä, lähtien Helsingissä voi juhlia sisätiloissa läpi yön, kun Helsinginkadulla sijaitseva karaokebaari Populus on auki ympäri vuorokauden, seitsemänä päivänä viikossa.

Yrittäjä Jouni Lanamäki vakuuttaa, ettei kyseessä ole aprillipila.

– Kaikki halukkaat voivat toki sen tulla tarkistamaan paikan päälle, mutta ei, päivämäärästä huolimatta kyse ei ole aprillipilasta. Kyseessä on pääsiäissunnuntai, ja myös seuraava päivä on pyhä, ja monella pitkät vapaat, joten ajankohta on mitä parhain, Lanamäki naurahtaa.

Hän vakuuttaa myös, ettei aukioloaikojen muutos vaikuta ravintolan lähistöllä asuvien yöuniin, sillä karaokeajat eivät muutu nykyisistä: viikolla karaokea voi laulaa puoleenyöhön, viikonloppuisin puoli kahteen.

– Se on asukkaiden kannalta inhimillinen ratkaisu. Ei toiminnalla ole tarkoitus häiritä asukkaita.

Jatkolupa tulee automaattisesti

Anniskeluaikoja koskevat lakimuutokset tulivat voimaan 1. maaliskuuta. Nyt alkoholia saa anniskella aamuneljään asti, eikä erillistä jatkoaikalupaa tarvitse enää anoa.

Populuksen asiakkaat saavat juoda ennen neljää ostamiaan alkoholijuomia aamuviiteen asti.

Kun alkoholin myyntiaika päättyy, asiakkaat voivat ostaa mietoja, enimmillään 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, alkoholitonta olutta, virvoitusjuomia - siis kaikkea alkoholitonta. Alkoholijuomien myynti jatkuu aamuyhdeksältä.

Lanamäki on pyörittänyt pitkään Populuksen lisäksi lukuisia muita helsinkiläisiä karaokebaareja.

Hän ei vielä tiedä, millaista asiakasjoukkoa ympärivuorokautiset aukioloajat kiinnostavat, eikä hän ole tehnyt kannattavuuslaskelmiakaan.

– En ole tehnyt sellaisia koskaan. Katsotaan, miten tämä alkaa kiinnostamaan ihmisiä. Jos näyttää siltä, ettei kysyntä ja tarjonta kohtaa, tehdään jotain muuta, Lanamäki sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?