Kotimaa

Peltipoliisi räpsähti liki 200 kertaa – vanhempi konstaapeli välttyi syytteiltä, koska ratin takana saattoi istua myös kaksoisveli

Julkaistu:

Lahtelaista vanhempaa konstaapelia epäiltiin virkavelvollisuuden rikkomisesta ja liikenteen vaarantamisesta, kun hänen omistamallaan autolla ajettiin 190 kertaa vähäistä ylinopeutta.
Peltipoliisin kuviin tallentui poliisimiehen auto ja kuva miehestä, joka oli 37-vuotiaan poliisimiehen näköinen.

Salpausselän syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä Pasi Pälsi jätti syytteen nostamatta, koska kuvissa saattoikin olla poliisimiehen kaksoisveli, jota myös epäiltiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Koska syyttäjä ei voinut olla varma kuka kulloinkin ratissa oli, hän jätti syytteen nostamatta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Ylinopeudet oli ajettu puolen vuoden aikana vuonna 2016. Peltipoliisi räpsähti erityisesti Lahden Kärpäsenmäessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisimiehen epäiltiin syyllistyneen virkavelvollisuuden rikkomiseen, koska 11 kertaa ajot sattuivat ajankohtina, jolloin hän oli työvuorossa ja kuvanottohetkellä hänen oli pitänyt olla poliisiasemalla Lahdessa.

Kumpikin epäilty kiisti syyllisyytensä. Veljekset asuvat melko lähekkäin ja poliisiveli oli silloin tällöin antanut kaksoisveljelleen autonsa käyttöön.

Kumpikin veljeksistä kiisti olleensa kuvissa esiintyvä henkilö.

Syyttäjä perusteli syyttämättä­jättämis­ratkaisuaan epäiltyjen yhdennäköisyydellä eikä hän voinut olla varma kumpi veljeksistä oli kuvassa.

Syyttäjän kuitenkin toteaa, että valtaosassa kuvista on poliisiveli ratin takana, koska on selvää, että omistaja käyttää autoaan useammin kuin hänen veljensä.

– Minun täytyisi kuitenkin kyetä yksilöimään syytteessä kummankin epäillyn ajokerrat jotenkin ajallisesti ja lukumääräisesti, eikä se ole tässä tapauksessa mahdollista, Pälsi toteaa.

Pälsi jätti syytteet nostamatta, koska ei ollut todennäköisiä syitä epäiltyjen syyllisyyden tueksi.

Jutussa tehtiin syyttäjän vaatimuksesta lisätutkintakin, kun selvisi, että poliisimiehellä oli kaksoisveli, joka myös oli käyttänyt samaa autoa.

Syyttäjä teki ratkaisun asiassa viime viikolla.