Kotimaa

Ministeri Lintilä Patriasta ja Ugandasta: ”On tullut uusia asioita esille”

Julkaistu:

Patriassa on tehty virheitä, elinkeinoministeri sanoo. Uusi selvitys on määrä julkaista huomenna.
Patria aikoo julkistaa huomenna uuden aiempaa yksityiskohtaisemman selvityksen Ugandan tapauksesta, jossa kuoli suomalainen liikemies. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) tapasi tiistaina päivällä Patrian johtoa.

– On ilmennyt, että tässä on tullut uusia asioita esille. Selvityksen aikana ja senkin jälkeen, kun sain ensimmäisen selvityksen Patrialta, joka koski nimen oman Ugandan tapahtumia, Lintilä jatkoi.

– Sain heiltä selvityksen lähinnä tästä heidän prosessin toiminnasta ja mitä siellä on tapahtunut. On hyvin todennettavissa se, että virheitä on tapahtunut.

Lintilän mukaan Patrian johto tarkistaa parhaillaan uusia esille tulleita asioita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Jutun alussa olevalla videolla esitellään Ugandan mysteerin osapuolet ja heidän keskinäiset suhteensa.
Patrian virheet liittyvät Lintilän mukaan lähinnä siihen, että yksittäinen henkilö ei voi määritellä aluetta, missä Patria aloittaa uutta toimintaa. Sama koskee kumppanin valintaa, jossa myös tulisi olla isompi tiimi takana.

Patria myönsi jo viime viikolla tehneensä virheitä prosesseissaan. Edellisen, viime viikolla toimitetun selvityksen mukaan Ugandassa kuollut liikemies oli Patrian kanssa tekemisissä ensi kertaa jo 2016. Viime vuonna Patria harkitsi miestä liikekumppaniksi markkinointiprojektissa Pakistanissa, mutta harkintaprosessi jäi kesken, kun kaikki markkinointitoimet Pakistanissa lopetettiin.

Liikemies sai noin kuukausi sitten Patrialta luvan jakaa julkisia esitteitä Ugandassa ja kirjallisen luvan esitellä Patrian tuotteita Ugandassa.

Viime viikon perjantaina kerrottiin, että kaksi Patrian johtajaa eroaa yhtiöstä Uganda-tapauksen vuoksi. Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola eroavat tehtävästään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lintilä kertoo IS:lle, että Patria pyrkii nyt muuttamaan prosessejaan.

– Me käytiin tämä heidän prosessi läpi ja on selvää, että siellä on tapahtunut selkeästi virhettä. He tulevat muuttamaan omia prosessejaan ja varmentamaan, että tällaisia virheitä ei enää tapahtuisi. Näitähän virheitä ei voi tapahtua ja se luottamus täytyy palauttaa.