Pandatalon rahoituspäätös nurin – oikeus: Ähtäri otti takauksessa liian suuren riskin

Julkaistu:

Kuinka käy pandoille?
Korkein hallinto-oikeus on päättänyt pitää voimassa Vaasan hallinto-oikeuden ratkaisun Ähtärin pandatalon rahoituspäätöksestä.

Oikeus kumosi Ähtärin kaupunginvaltuuston päätöksen, jolla myönnettiin omavelkainen takaus Pandatalon rahoitukselle, noin 8,2 miljoonalle eurolle.

Oikeuden mukaan kunnan tulee aina turvata etunsa riittävän kalliilla vastavakuuksilla, jonka lisäksi kunta ei saa myöntää takausta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski.

Ensimmäisenä asiasta uutisoi Aamulehti.

Päätöksestä valitti yksityishenkilö, ähtäriläinen Olli Sahamäki. Sahamäki on huolissaan Ähtärin taloudesta, jonka hän pelkää romahtavan pandahankkeen seurauksena.

Hänen mukaansa Ähtäri on jo nyt kriisikunta tai lähellä sellaista eikä kaupallinen pandabisnes riskeineen kuulu kunnan toimenkuvaan. IS haastatteli häntä keväällä 2017.

– Pandoja minä en vastusta, vaikka niitä tulisi Ähtäri täyteen. Veronmaksajien rahoilla ja takuilla hommaa ei kuitenkaan voi pyörittää, mies tiivisti kantansa.

Ähtärin kaupunki puolusteli päätöstään sillä, että matkailu on Ähtärille erittäin merkittävä elinkeino, jolla on suuret taloudelliset vaikutukset. Eläinpuisto puolestaan on Ähtärin mukaan kaupungin matkailun ehdoton vetonaula.

IS ei toistaiseksi tavoittanut Ähtärin kaupungin tai eläinpuiston edustajia kommentoimaan asiaa.
  • Alla olevalla videolla Ähtärin pandat Lumi ja Pyry leikkivät lumessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt