Kotimaa

Ugandan poliisi STT:lle: Suomalaismiehen ruumiista löytyi aineita, joita voi kutsua huumausaineeksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Neljästä kuuteen ugandalaista miestä ja naista on otettu kiinni kuulusteluja varten suomalaisen liikemiehen kuolemantapaukseen liittyen, kertoo Ugandan poliisin tiedottaja STT:lle.
Ugandan poliisin mukaan hotellihuoneesta kuolleena löytyneen suomalaisen liikemiehen ruumiista on löytynyt vieraita aineita, joista osaa voi kutsua huumausaineeksi. Ugandan poliisin tiedottajan Emilian Kayiman mukaan aineet ovat voineet aiheuttaa miehen kuoleman. Myrkystä ei hänen mukaansa ole kyse.
  • Oheisella videolla kerrotaan tapaukseen liittyvistä henkilöistä ja heidän keskinäisista suhteistaan.

Kayima ei vahvista, että kyse on murhasta ennen kuin poliisi saa tapahtumista lisää selvyyttä, mutta hän sanoo poliisin tutkivan tapausta nyt murhana, koska ruumiista löytyi vieraita aineita.

Kayiman mukaan tämä on selvinnyt ruumiinavausraportista ja ruumiille tehdystä toksikologisesta tutkimuksesta. Jälkimmäisestä on tulossa yksityiskohtaisempaa tietoa myöhemmin.

– Nyt en voi kertoa enempää ennen kuin kaikki yksityiskohdat ovat selvillä, Kayima sanoi STT:lle maanantaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kayiman mukaan Ugandan poliisi on aloittamassa neljästä kuuteen paikallisen miehen ja naisen kuulemiset asiassa. Kuulusteltavat ovat olleet suomalaisen miehen kanssa jollakin tavoin tekemisissä.

– Haluamme kuulla, mitä he tietävät tästä miehestä. Tutkimme sitä, miten ja miksi hän tuli Kampalaan, kuka kutsui hänet, ketkä hänen kanssaan ovat olleet tekemisissä.

Tiedottajan mukaan tutkimus on hyvin monimutkainen. Hän sanoi, että poliisi tutkii tapausta yhdessä Ugandan turvallisuuspalvelun kanssa.

KRP:n tietoon ei ollut maanantaina iltapäivään mennessä tullut tapauksesta uutta sitten perjantain.

Kayiman mukaan myös samoihin aikoihin Kampalassa kuolleen ruotsalaisen miehen ruumiista on löytynyt vieraita aineita.

– Heidän tapauksissaan on samankaltaisuuksia, tiedottaja sanoi.

Turvallisuuspalvelun palveluksessa olevia otettu kiinni

Suomalainen liikemies löydettiin kuolleena Ugandan pääkaupungin Kampalan Pearl of Africa -hotellista 6. helmikuuta. Miehellä oli mukanaan kutsukirje, joka oli väärennetty. Ugandan poliisi ei Ylen mukaan ole vielä saanut selville, kuka kirjeen oli väärentänyt.

Ugandalaisen New Vision -lehden mukaan kirjeessä oli Ugandan turvallisuuspalvelun johtajan, eversti Frank Bagyendan allekirjoitus.

New Vision on kertonut, että suomalaismies otettiin kiinni sen jälkeen, kun lentokentällä viranomaiset olivat alkaneet epäillä kirjeen aitoutta ja ottaneet yhteyttä turvallisuuspalveluun. Kuulustelujen jälkeen hänet saatettiin hotelliin.

Lehden mukaan kiinni otettiin myös turvallisuuspalvelun palveluksessa olevia henkilöitä, jotka olivat osallistuneet vierailun järjestämiseen. STT:n tiedossa ei ole, kuuluvatko he kuulusteltavien joukkoon.

Lehti kertoi viime viikolla myös, että univormupukuiset miehet veivät tapausta seuranneen lehden toimittajan mukanaan.

Liikemiehen ruumis on siirretty viime viikolla Suomeen, jossa voidaan tehdä oma kuolinsyyn tutkinta.