Kotimaa

Vankeus odottaa monimiljonääriä – Suomen rikkaimpiin kuuluvan suvun perillinen piileskelee ulkomailla

Julkaistu:

Katoaminen
Miljoonaperijä hävisi ulkomaille ja pysäytti samalla toisen oikeusjutun käsittelyn.
Suomen rikkaimpiin kuuluvan suvun perillinen piileskelee ulkomailla, ja se on jumittanut tamperelaisen lottomiljonäärin huijausjutun oikeuskäsittelyn.

Mies on jutun sivuhaaran asianomistaja. Kun häntä ei saada oikeuteen, ei huijausjutun päähaaraakaan voida käsitellä hovioikeudessa.

70-vuotias tamperelainen voitti kaksi vuotta sitten lotossa 8 miljoonaa euroa. Sen jälkeen miesjoukko huijasi ikämieheltä 1,2 miljoonaa euroa. Viime keväänä joukko miehiä tuomittiin teosta ehdollisiin ja ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Huijausjutussa on sivuhaara, jossa asianomistajana on helsinkiläinen monimiljonääri. Häneltä oli huijattu teollisuushallikaupoissa noin 500 000 euroa. Kauppoja tehdessään huijarit esiintyivät muun muassa Ylöjärven kaupungin edustajina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Molempia petosjuttuja piti äskettäin ryhtyä käsittelemään Turun hovioikeudessa. Käsittely peruuntui, koska toista asianomistajaa, helsinkiläistä monimiljonääriä ei ole tavoitettu.

Joidenkin tietojen mukaan vähän päälle 30-vuotias miljonääri oleskelee Thaimaassa, toisten tietojen mukaan ehkä Brasiliassa.

Jos mies haluaa pysyä vapaalla jalalla, hänellä ei ole Suomeen tulemista. Helsingin hovioikeus tuomitsi viime lokakuussa miljoonaperijän yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä huumausainerikoksista.

Edes miehen avustaja, asianajaja Elina Sarelius ei kertomansa mukaan tiedä, missä päämies liikkuu.

– En pysty tuohon ottamaan kantaa. Minulla ei ole hänen yhteystietojaan tällä hetkellä, sanoo Sarelius.

Helsingin käräjäoikeus ja myöhemmin hovioikeus ovat tuominneet miehen vankeusrangaistukseen. Pakoileeko hän tuomion täytäntöön panoa?

– En osaa sanoa, Sarelius sanoo.

Kotimaan kamaralle astuttuaan mies joutuisi telkien taakse. Harmillista?

– Kuka sitä vankilaan mielellään menisi, Sarelius sanoo.

Mies tuomittiin muun muassa törkeästä maksuvälinepetoksesta. Minkä takia monimiljonääri menee sellaista tekemään?

– En pysty ottamaan kantaa, miksi näin on tapahtunut. En osaa sanoa, mikä on ollut hänen rahatilanteensa siinä vaiheessa, avustaja sanoo.

Asian kanssa tekemisissä ollut kertoo, että mies vastaa yhteydenottoihin epäsäännöllisesti, mutta vaihtaa puhelinnumeroa säännöllisesti.

Turun hovioikeus lykkäsi huijausjutun käsittelyn ensi elokuulle. Hovioikeuden mielestä juttua ei voi käsitellä, jos asianomistaja on poissa.

– Jos hän ole paikalla elokuussa, asiaa voidaan siirtää vielä kerran. Jos hän ei tule sittenkään, asia on pakko käsitellä ilman sitä kaveria, sanoo toisen asianomistajan, tamperelaisen lottomiljonäärin avustaja Markku Sinivaara.

Asiakirjoista ilmenee, että vähän päälle 30-vuotiaalla miljonäärillä on lähes 30 miljoonan euron arvosta erään suurfirman osakkeita.

Hovioikeuden papereista selviää, että mies syyllistyi maksuvälinepetokseen ennen jättiperinnön saamista. Perinnön jälkeen miehen rahatilanne parani ratkaisevasti.

Helsingin käräjäoikeuden tuomiolauselmasta ilmenee, että mies tuomittiin 16 rikoksesta. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Rikosnimikkeinä olivat muun muassa törkeä maksuvälinepetos, tavallinen maksuvälinepetos, varkaus, huumausainerikos, rattijuopumus... Eräisiin tekoihin mies oli syyllistynyt moneen kertaan.

Mies oli varastanut äitinsä lompakosta pankkikortin ja nostanut sillä lähes 30 000 euroa. Oikeudessa mies kertoi, että kortin käyttö lähti käsistä. Välillä mies oli niin sekavassa kunnossa, että korttia vingutti hänen kaverinsa. Tuomio tuli törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Toisella kertaa mies pölli äidiltään luottokortin ja nosti sillä runsaat 7 500 euroa. Varakas äiti ei edes huomannut moisten pikkusummien puuttumista. Perinnön saatuaan mies korvasi äidilleen menetykset, eikä äidillä ollut oikeudessa vaatimuksia.

Rattijuopumuksia oli muutama. Mies oli autoillut amfetamiinin ja useiden muiden huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Tuomio huumausainerikoksesta tuli muun muassa siitä, että mies oli pitänyt hallussaan ja levittänyt amfetamiinia. Hänen hallustaan löytyi ainetta lähes 60 grammaa.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Näin Jaajo Linnonmaa tutustui Anni Hautalaan – väitti olevansa jotain aivan muuta: ”Ajattelin, että onpa outoa, mutta uskoin täysin”

 2. 2

  12 puhelinta pudotettiin puulle ja betoniin – yksi oli ylitse muiden

 3. 3

  Maailmankuulu aikuisviihdetähti bongattiin helsinkiläiskahvilassa – aikoo peuhata Suomen tunnetuimman pornokeisarin kanssa: mukana kaksoissisko

 4. 4

  IS Lappeenrannassa: Naapuri yllättyi nuoren miehen murhaepäilystä – Ihmetteli näkyä kerrostalon edessä

 5. 5

  Näin amerikkalaiset tuhosivat venäläisten palkkasotilaiden armeijan Syyriassa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Suvin postiluukusta kolahti tyly heippalappu: ”WC:n hanaa ei saa käyttää kello 21–08”

 2. 2

  Onko sinulla joku näistä laitteista? Viranomainen: Nollaa asetukset, tarkista päivitykset ja vaihda salasana

 3. 3

  Sipoossa kaupataan taloa, joka on kuin suoraan suuresta maailmasta: ”Omistaja halusi rakentaa jotain hulppeaa”

 4. 4

  Seiska: Suosikkijuontaja Kimmo Vehviläinen eroaa vaimostaan alle kaksi vuotta häiden jälkeen

 5. 5

  Salakavala ihomuutos voi johtaa syöpään – tältä näyttää aurinkokeratoosi

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

 2. 2

  Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

 3. 3

  Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

 4. 4

  Meghanin elämä mullistuu täysin häiden jälkeen – nämä kaikki arkiset asiat ovat häneltä nyt jatkossa kiellettyjä

 5. 5

  Heikki, 61, jätti puhelimensa autoon – näytölle ilmestyi Suomessa harvinainen varoitus

 6. Näytä lisää