Kotimaa

”Nyt nimittäin puhuu enää Magnum” – mies tuomittiin ex-puolisonsa uhkailusta

Julkaistu:

Rikos
50-vuotias mies tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta 40 päiväsakkoon.
50-vuotias mies häiriköi entistä puolisoaan ja tämän uutta miestä kymmenillä uhkaavilla tekstiviesteillä syksyllä 2016.

Ex-puoliso kertoi Espoon käräjäoikeudessa pelänneensä sekä oman että uuden miehensä hengen puolesta, sillä hänen ex-miehensä oli väkivaltaan taipuvainen.

Lähettämissään tekstiviesteissä 50-vuotias mies kirjoitti muun muassa:

– Nyt nimittäin puhuu enää Magnum.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Monttu on jo valmiiksi kaivettu.

– Kohta se (uusi mies) lepuuttaa itteään 2 metriä multaa naamansa päällä. Saattaa ruveta loppumaan happi kesken kun siellä polvilumpiot paskana lepäilee.

”Viinanhuurussa tehty päähänpisto”

50-vuotias mies myönsi oikeudessa lähettäneensä viestit. Hän kertoi lähettäneensä ne humalassa ja sanoi, ettei niissä oikeasti ollut totuuden häivää.

Hän oli myös kertonut veljensä naisystävälle hankkivansa aseen ja ampuvansa ex-puolisonsa ja tämän uuden miehen. Mies puolustautui oikeudessa kertomalla, että sellaisen puhuminen oli ollut pelkkä ”viinahuurussa tehty päähänpisto”.

Espoon käräjäoikeus katsoi, että viestien sisällön perusteella asianomistajilla oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa. 50-vuotias mies velvoitettiin korvaamaan kärsimyksestä sekä ex-puolisolleen että tämän miehelle kummallekin 400 euroa.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan 40 päiväsakkoa laittomasta uhkauksesta. Hänen tuloillaan se tarkoitti 1 240 euron sakkoa.