Kotimaa

Jalankulkijoilta siepattu laukkuja ja lompakoita Keravan keskustassa – poliisi pyytää havaintoja

Julkaistu:

Kahdessa tapauksessa varkaus jäi yritykseksi.
Kuudelta Keravan keskustassa liikkuneelta jalankulkijalta on helmikuun alkupuolella siepattu tai yritetty siepata laukku tai lompakko.

Teot tapahtuivat helmikuun 4. ja 10. päivän välillä Keravan Prisman läheisyydessä esimerkiksi Eerontiellä, Asematiellä ja Nikkarinkujalla.

Rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että kahdessa tapauksessa varkaus oli jäänyt yritykseksi.

– Niissä tapauksissa laukkua ei ole annettu, ja tekijä on säikähtänyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Neljässä tapauksessa epäillyt tekijät ovat saaneet saaliikseen uhrien lompakoita, laukkuja tai muuta henkilökohtaista omaisuutta.

Minkkisen mukaan uhrit ovat olleet vanhempia ihmisiä, ja yksi uhri oli selvästi muita nuorempi.

Ainakin kolmessa tapauksessa uhrit ovat kuvailleet, että epäilty tekijä oli ollut hoikka, pitkä, noin 170-senttinen ja tummiin vaatteisiin sekä huppuun pukeutunut.

Yhdessä tapauksessa epäilty tekijä oli ollut liikkeellä polkupyörällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että lompakko ja arvoesineet tulee aina sijoittaa mahdollisimman turvalliseen paikkaan, eikä niitä kannata sijoittaa näkyvälle paikalle esimerkiksi polkupyörien tai rollaattorien koreihin.

Kaikki edellä mainittuihin tekoihin ja epäiltyihin tekijöihin liittyvät tiedot ja havainnot pyydetään ilmoittamaan virka-aikana Itä-Uudenmaan poliisin numeroon 0295 436 442.