Kotimaa

Omakotitalo 295000 €, sormus 13900 €, uhkea pizza 7 täytteellä... Näin Loimaalla voisi pistää sileäksi 90 miljoonaa euroa

Julkaistu:

Jokainen pääpotin voittaneista voisi ruveta Loimaalla kiinteistökeisariksi tai -keisarinnaksi.
Loimaalaiset ovat arvailleet Eurojackpot-voittajia lauantaista lähtien. Huhuja on liikkeellä useita.

Yksi sanoo viiden pelaajan voittoporukan olevan lähikunnista. Toisen mielestä joku kaupunkilaisista paljastuu todennäköisesti pian voittajaksi ostamalla kalliin auton.

Loimaan kaupunki on seutukuntansa keskus, mutta varsinainen ostosparatiisi se ei ole. Kaupunkilaiset keksivät kuitenkin nopeasti paikallisia kulutuskohteita.


– Olisin ostanut vaikka pari mersua, vaimolle toinen, loimaalainen Eero Sihvonen toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jo 30 vuotta kiinteistönvälittäjänä Loimaalla toiminut Olavi Uusitalo nappaa puolestaan Kiinteistötoimisto Uusitalon hyllyltä esitteen kalleimmasta myyntikohteestaan.

Omakotitalolla on hintaa 295 000 euroa. Loimaalla summalla saa laajan tontin hyvillä näkymillä ja hulppean puutalon.


Yhden voittajan osuus 90 miljoonan euron pääpotista on 18 miljoonaa euroa. Voitto-osuudella saisi suoraviivaisesti laskettuna Uusitalon ykköskohteita vastaavia asuntoja ja tontteja peräti 61 kappaletta – jos kohteita vain olisi tarpeeksi tarjolla.

– Alle 300 000 eurolla saa ison omakotitalon jokirantatontilla, rantasaunan, ison autotallin, varastorakennuksen ja ison tontin. Tontti on yli 3 000 neliötä. Aika hulppea talo on kyseessä. Uusitalo luettelee.

Eurojackpotin voittajat olisivat loimaalaiselle kiinteistönvälittäjälle mieluisia asiakkaita. Sijoitusasunnoiksi Uusitalolla olisi heti tarjolla useita uusia kerrostalo- ja rivitaloasuntoja. Upouuden kerrostalokolmion hinta Loimaalla olisi vähän alle 220 000 euroa.

– Asuntomarkkinoilla on aina yllätys, että kuka ostaa mitäkin. Asiakas ei välttämättä kerro ostotarvetta tai kaikkia taustatietoja heti.

Loimaan komeimmat rakennukset ovat kuitenkin yksityisten asuntomarkkinoiden ulkopuolella, eivätkä edes myynnissä. Pienenä mielikuvitusleikkinä tuoreille miljonääreille voisi etsiä arvokotia kaupungin keskustan vanhoista rakennuksista.

– Loimaan pääkirjasto on upea puurakennus – ja sitten on tietysti konsertti- ja juhlatalo Heimolinna. Rakennusten hintaa on kuitenkin vaikea arvioida, Uusitalo leikittelee.

 

Alle 300 000 eurolla saa ison omakotitalon jokirantatontilla, rantasaunan ja ison autotallin. Aika hulppea talo on kyseessä.

Eurojackpotin 90 miljoonan euron pääpotti on Loimaan budjettiin suhteutettuna massiivinen. Vertailupohjaa voi etsiä Loimaan vuoden 2018 talousarviosta, jonka mukaan kaupunki arvioi saavansa verotuloja ja valtionosuuksia yhteensä noin 94 miljoonaa euroa.

Voittoisa viiden pelaajan porukka pelasi Eurojackpot-rivinsä Loimaan Prismassa. On vielä epäselvää, onko kyseessä kaupungin läpi kulkeneen pelaajan jättämä rivi vai jokin paikallisten pelaajien porukkapeleistä.


Prisman kanssa samoissa tiloissa on useita muitakin liikkeitä. Yksi uusia miljonäärejä kiinnostavista saattaisi olla kultasepänliike Timanttiset. Liikkeen tiskiltä löytyy nopeasti muutama mahdollinen arvo-ostos.

Romanssi-sarjan yhden karaatin timanttisormuksella on hintaa 13 900 euroa. Jos yksi voitto-osuus menisi kokonaisuudessaan timanttisormuksiin, niitä saisi peräti 1 294 kappaletta. Rahaa jäisi vielä yli 13 000 euroa säästöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt