Kotimaa

Suomalaisliikemies löytyi kuolleena Ugandassa loistohotellin huoneesta 806 – poliisi tutkii outoa tapausta

Julkaistu:

Kuolemantapaus
Aseita markkinoinut 41-vuotias suomalainen liikemies löytyi kuolleena hotellihuoneestaan Kampalassa.
Suomalainen liikemies löytyi kuolleena Pearl of Africa -nimisen loistohotellin huoneesta 806 Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viikko sitten. Mies oli kuollessaan 41-vuotias.

Kuolemassa on vielä paljon epäselvää.

Kampalan poliisin tiedottaja Lucas Owesigire kertoo IS:lle, että miehen löysi kuolleena tämän seurassa liikkunut ugandalaisnainen. Tiedottajan mukaan hotellihuoneesta löytyi laittomia huumeita.

Kuolinsyynä pidetään tällä hetkellä sydämen pettämistä, hän sanoo. Poliisin tutkinta on vielä kesken, eikä mitään ole suljettu pois. Myös henkirikos on mahdollisuuksien joukossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Todistusaineistossa ei ole mitään, mikä johtaisi tutkintaa siihen suuntaan. Mutta huomioimme senkin mahdollisuuden, koska tapaukseen liittyen on esitetty kaikenlaisia syytöksiä ja salaliittoteorioita, Owesigire sanoo.

Edellisenä päivänä Kampalan Sheraton-hotellissa menehtyi nelikymppinen ruotsalaismies. Tapausten samankaltaisuus on herättänyt huomiota paikallisessa mediassa.

Owesigeren mukaan mikään ei viittaa siihen, että kuolemantapauksilla olisi yhteys. Kaikki mahdollisuudet kuitenkin selvitetään.

Menehtyneen ruotsalaismiehen virtsassa oli merkkejä huumeidenkäytöstä.

Ruotsalaismies löydettiin huoneestaan, kun hänen vaimonsa oli turhaan yrittänyt tavoittaa miestään puhelimeen, Owesigire kertoo. Lopulta vaimo soitti hotelliin ja pyysi henkilökuntaa käymään huoneessa. Mies löydettiin tajuttomana ja hän menehtyi myöhemmin.

Suomalaismies oli perheellinen kestävyysurheilun harrastaja. Hän oli ehdolla kunnallisvaaleissa vuosi sitten suuren puolueen ehdokkaana.

Matkallaan hän toimi Patrian konsulttina. Helmikuun ensimmäiselle päivälle päivätyssä dokumentissa Patria vahvistaa, että miehellä oli valtuudet esittää yhtiön markkinointimateriaaleja.

Patria-yhteistyöstä ensimmäisenä kertoneen Ylen mukaan miehen kanssa ei ollut ehditty solmia virallista konsulttisopimusta. Patrian viestintäjohtaja Birgitta Selonen sanoi Ylelle, ettei yhtiön tuotteiden markkinointi ilman kirjallista sopimusta ole tavanomaista.

IS kertoi lauantaina, että suomalaismiehen matkaseurueeseen kuului myös entinen ministeri Suvi Lindén. Ugandalaisen Saturday Vision -lehden haastattelussa Lindén kieltää jyrkästi matkaseuralaisensa huumeidenkäytön.

Mies oli anonut kirjallisesti lupaa maahan pääsyyn korkealta ugandalaiselta turvallisuusviranomaiselta, eversti Frank Bagyenda Kakalta. Hänellä oli myös esittää Bagyendan näennäisesti allekirjoittama virallinen kutsu maahan.

Kutsu todettiin kuitenkin väärennökseksi, poliisin tiedottaja Owesigire kertoo. Ugandalaisen Daily Monitor -lehden mukaan eversti Bagyenda kiistää koskaan kutsuneensa suomalaismiestä Ugandaan.