Poliisilta lisätietoa Helsinki-Vantaan pommiuhasta: Varoitus tuli ulkomailta

Julkaistu:

Pommiuhka
SAS:n matkustajakone tyhjennettiin lauantaina Helsinki-Vantaalla pommiuhan takia. Rikoskomisario Leif Malmberg kertoo, miten poliisi päätyi tutkimaan konetta.
SAS:n matkustajakone tyhjennettiin lauantaina noin kello 14.30 aikaan Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kone oli lähdössä juuri matkaan, mutta poliisioperaatio viivästytti koneen lähtöä noin parilla tunnilla.

Rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta sanoo, että toisen maan poliisista otettiin yhteyttä ja ilmoitettiin pommiuhasta kyseisellä lennolla. Malmberg ei tutkinnallisista syistä kerro, minkä maan poliisi otti Suomen poliisin yhteyttä.

– Kansainvälisen poliisitoiminnan yhteistyönä saimme tietoomme vihjeen, jonka mukaan SAS:n lennolla Arlandasta Helsinkiin olisi mukana pommi.

Puhelu ulkomailta tuli Suomen poliisille lauantaina kello 14.07. Se käynnisti poliisissa nopean operaation. Pommien etsintään erikoistunut poliisin erikoisryhmä saapui lentokentälle Malmbergin mukaan puoli kolmen aikaan iltapäivällä.

– Matkustajat ohjattiin pois koneesta ja poliisi suoritti etsintää räjähdekoirien kanssa. Pommia ei löytynyt, joten kaikesta päätellen tieto on ollut virheellinen.

Tutkintaa johdetaan ulkomailta

Etsintä kesti Malmbergin arvion mukaan parisen tuntia.

– Siellä käytiin kuitenkin koko kone ja kaikki matkatavarat läpi.

Koska tutkinta on Malmbergin mukaan pahasti kesken ja siitä vastaa toisen maan poliisi, Malmberg ei kommentoi sitä, miten toisen maan poliisi sai tiedon pommiuhasta.

– Toisen maan poliisissa selvitellään parhaillaan sitä, mistä tieto on peräisin ja mistä on kyse.

Rikoskomisario sanoo, että vastaavanlaiset tapaukset ovat erittäin harvinaisia. Hän toteaa, että uhkauksiin tulee kuitenkin aina suhtautua erittäin vakavasti.

– Kun tällainen tieto saadaan, on selvää, ettei lentokonetta voida laskea ilmaan ennen kuin se on huolella tarkistettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt