USu: Uusi sisäministeri Mykkänen jopa kymmenkertaistaisi Suomeen otettavien kiintiöpakolaisten määrän

”Nyt turvaa hakevat ihmiset, joilla on rahaa ja kykyä liikkua”, sanoo maanantaina sisäministerin tehtävät aloittava Kai Mykkänen (kok) Uutissuomalaiselle.

Maanantaina sisäministerinä aloittava Kai Mykkänen (kok) laittaisi pakolaispolitiikan remonttiin Euroopan tasolla.

11.2.2018 14:59

Kiintiöpakolaisten määrän voisi Kai Mykkäsen mielestä jopa kymmenkertaistaa. Viime vuosina Suomi on ottanut 750–1 050 kiintiöpakolaista vuodessa.

Uutissuomalaisen haastattelema Mykkänen ei ehdota, että Suomi yksin alkaisi paisuttaa kiintiötään tämän verran. Hänen mukaansa tarvitaan Euroopan laajuinen ratkaisu, jossa kiintiöpakolaisuus olisi ensisijainen tapa hakea turvaa.

– Jos syntyisi laaja eurooppalainen ratkaisu, puhuttaisiin Suomen kohdalla jopa kymmenkertaisista määristä.

Mykkäsen mukaan ongelma ei ole turvapaikanhakijoiden määrä, vaan se, ketkä heistä on hädänalaisia.

– Pitää löytää vähemmän huonoja järjestelyjä kuin se, että ihmisiä täytyy salakuljettaa Eurooppaan ja sen jälkeen he kiertävät eri maita. Nyt turvaa hakevat ihmiset, joilla on rahaa ja kykyä liikkua, Mykkänen sanoo Uutissuomalaiselle.

Mykkänen vaihtaa pestiä huomenna maanantaina. Hän on kesästä 2016 lähtien ollut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, mutta siirtyy sisäministeriksi. Hän korostaa haastattelussa, että noudattaa hallituksen linjaa, eikä aja muutoksiamääriin ilman muiden maiden osallistumista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?