Keskustan puoluehallitus pohtii Väyrystä tänään puoluehallituksen kokouksessa – ”Tästä asiasta on syytä keskustella” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Keskustan puoluehallitus pohtii Väyrystä tänään puoluehallituksen kokouksessa – ”Tästä asiasta on syytä keskustella”

Kuvituskuva
Julkaistu: 8.2.2018 8:45

Keskustan puoluehallitus saattaa tänään ottaa kantaa siihen, miten se suhtautuu europarlamentaarikko <a href="/henkilo/Paavo+Väyrysen+" class="person">Paavo Väyrysen </a>asemaan keskustan puheenjohtajavaalissa.

Oman kansalaispuolueensa toissa vuonna perustanut Väyrynen ilmoitti viime viikolla, että pyrkii keskustan puheenjohtajaksi. Monet keskustan puoluehallituksen jäsenet ovat kuitenkin olleet sitä mieltä, että toisen puolueen jäsen ei voi pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi.

Puoluehallitus keskustelee Väyrysen tilanteesta kokouksessaan, jonka on tarkoitus alkaa aamuyhdeksältä puoluetoimistolla Helsingissä.

– Toki muutakin asiaa on, mutta tämä (Väyrysen tilanne) on noussut puoluehallituksen jäsenten ja kentän keskuudessa esiin niin, että tästä asiasta on syytä keskustella, sanoi keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska STT:lle eilen.

Keskustan puheenjohtajalta, pääministeri Juha Sipilältä odotetaan kommentteja asiasta tänään. Eilen keskiviikkona Sipilä ei halunnut lausua asiasta.

IS seuraa puoluehallituksen kokousta verkkosivuillaan päivän aikana.