Asiakas jätti Mersun myytäväksi autokauppiaille – 4700 euron menopelistä jäi käteen vain 200 euroa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Asiakas jätti Mersun myytäväksi autokauppiaille – 4700 euron menopelistä jäi käteen vain 200 euroa

Kahta autokauppiasta syytetään Tuusulan käräjäoikeudessa niin liikekumppaniensa kuin asiakkaidensa petkuttamisesta. Syytteiden mukaan he huijasivat reilussa vuodessa yli 100 000 euroa.

8.2.2018 6:05

Kahta autokauppiasta, miestä ja naista, vastaan nostettiin syytteet törkeästä kavalluksesta ja eri mittaluokan petoksista. Yli sadantuhannen euron petosjuttua käsitellään tällä viikolla Tuusulan käräjäoikeudessa.

Syytteiden mukaan autokauppaa pyörittänyt parivaljakko petkutti niin liikekumppaneitaan kuin asiakkaitaan vuosina 2015–2016.

He muun muassa sopivat saksalaisen autoliikkeen kanssa autojen edelleen myynnistä Suomessa. Autokauppiaspari myikin 20 autoa – Bemareita, Mersuja, pari Toyotaa ja Audia ja yhden Volkswagen Passatin – mutta jätti tilittämättä myynnistä saatuja varoja peräti 120 000 euron edestä. Lisäksi kaksi autoa jäi kokonaan kateisiin.

Toi Mersun myytäväksi, käteen jäi 200 euroa

Oikeudenkäynnissä on asianomistajina myös autokaupan asiakkaita.

Eräs asiakas osti autokaupasta vajaan 14 000 euron hintaisen Toyotan katumaasturin, johon kohdistui maksamatonta osamaksuvelkaa yli 8 000 euroa.

Kaupanteon aikaan asiakas ja autokauppa sopivat, että autokauppa hoitaa osamaksuvelan rahoitusyhtiölle. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan katumaasturin ostaja joutui maksamaan velan, jotta sai rekisteröityä auton omiin nimiinsä.

Toinen asiakas puolestaan jätti Mercedes Benzinsä autokauppaan myytäväksi – ja sai 4 700 euron kaupasta lopulta käteensä 200 euroa. Käräjät käsittelevät myös paria muuta samantyyppistä petosta autokaupan jäljiltä.

Kihlakunnansyyttäjä Pauliina Österback vaatii autokauppiaille ehdotonta vankeusrangaistusta.

Patentti- ja rekisterihallituksen tietojen perusteella Tuusulaa kotipaikkanaan pitävä autokauppa on ollut toiminnassa vuodesta 2009, ja sillä on verovelkaa yli 10 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?