Kaverinsa liian kovan musiikin vuoksi julmasti murhannut mies vapautuu vankilasta 15 vuoden jälkeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kaverinsa liian kovan musiikin vuoksi julmasti murhannut mies vapautuu vankilasta 15 vuoden jälkeen

Nykyään 47-vuotias mies murhasi kaverinsa kesällä 2003 sen jälkeen, kun he olivat riitaantuneet musiikin soittamisesta. Humalassa tehty henkirikos oli poikkeuksellisen julma ja raaka.

5.2.2018 13:26

Helsingin hovioikeus hyväksyi tänään maanantaina 47-vuotiaan elinkautisvangin hakemuksen ehdonalaiseen vapauteen. Mies pääsee ehdonalaiseen syyskuussa 2018 yli 15 vankilavuoden jälkeen.

Elinkautisen tuomion taustalla oli Uudessakaupungissa kesällä 2003 tehty murha. Mies oli tuolloin 32-vuotias ja hän oli ryypännyt päivän asunnollaan kaverinsa kanssa.

Jossain vaiheessa mies hermostui siihen, että hänen kaverinsa soitti musiikkia liian lujaa, ja kävi sen vuoksi kaverinsa kimppuun.

Löi 50 kertaa nyrkillä, veitsellä, taltalla...

Raaka veriteko ei kestänyt varttituntia kauempaa, mutta sinä aikana mies ennätti lyödä uhriaan yli 50 kertaa nyrkillä, keittiöveitsellä, ruuvitaltalla, saksilla ja olutpullolla eri puolille kehoa ja päätä.

Lopulta hän surmasi uhrinsa murskaamalla tämän kallon vasaralla.

Mies vetosi niin Vakka-Suomen käräjäoikeudessa kuin Turun hovioikeudessa syyntakeettomuuteen, mutta hänen tuomiokseen jäi elinkautinen.

Vankila-aika sujunut hyvin

Hovioikeuden mukaan miehen vapauttamista puoltavat paitsi pitkä tuomio, myös hänen hyvin sujunut vankilassaoloaikansa ja se, että miehellä on tiedossaan asunto.

Myös Rikosseuraamuslaitos puolsi miehen vapauttamista.

Kun mies vapautuu 1. syyskuuta, hänen ehdonalaisen vapautensa koeaika ja jäännösrangaistus ovat kolme vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?