Haukion ja Niinistön vauva syntyi normaalilla osastolla: ”Kunnioitimme presidenttiparin toivetta”

HUS:n turvallisuusjohtajan mukaan ”mitään näyttäviä turvallisuusoperaatioita ei ollut”.

3.2.2018 10:38

Jenni Haukion ja tasavallan presidentin Sauli Niinistön vauva syntyi normaalilla osastolla ja ilman erityisiä turvallisuustoimia, sanoo HUS:n turvallisuus- ja valmiusjohtaja Aaro Toivonen IS:lle.

– Kaikista turvallisuustoimista ei valitettavasti voi kertoa, mutta peruslähtökohta on se, että presidenttipari oli toivonut, että mahdollisimman normaalein järjestelyin mennään. Kunnioitimme presidenttiparin toivetta, Toivonen sanoo.

Jenni Haukiolle ja Sauli Niinistölle syntyi poikavauva perjantaina 2. helmikuuta. Arkistokuva.

Turvallisuusjohtaja kuitenkin sanoo, että pieniä järjestelyitä on tehty, mutta niitä hän ei voi kommentoida julkisuuteen.

– Jokainen ymmärtää, että ihan tavallinen synnyttäjäpari ei ole kyseessä. Mutta mitään näyttäviä turvallisuusoperaatioita ei ollut.

Toivonen ei ottanut kantaa siihen, oliko paikalla vartijoita tai turvamiehiä.

Presidenttiparin poikalapsi syntyi perjantaina 2. helmikuuta Helsingin Naistenklinikalla. Toivonen sanoo, että hänen mainitsemansa pienet järjestelyt presidenttiparille eivät sekoittaneet sairaalan muita prosesseja.

– Kaikki muutkin synnyttäjät otettiin huomioon. Meillä syntyi monta lasta samana päivänä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Jenni Haukiolle ja Sauli Niinistölle syntyi poikavauva perjantai-iltana Helsingin Naistenklinikalla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vilkuttivat presidentinlinnan parvekkeelta torstaina, kun Niinistö astui virkaan toiselle kaudelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?