Jäätteenmäki, Pietikäinen, Virkkunen... Europarlamentin suomalaisista ainakin kolme haluaa jatkaa

Ainakin kolme suomalaista europarlamentaarikkoa on aikeissa pyrkiä jatkokaudelle kevään 2019 EU-vaaleissa.

Anneli Jäätteenmäki.

2.2.2018 15:48 | Päivitetty 2.2.2018 15:56

Suomen 13 europarlamentaarikosta uudelle kaudelle tähtäävät näillä näkymin ainakin kokoomuksen Sirpa Pietikäinen ja Henna Virkkunen sekä keskustan Anneli Jäätteenmäki.

– Askeleet sinne suuntaan ovat, mutta aika vaaleihin on vielä pitkä, Jäätteenmäki täydentää.

Sirpa Pietikäinen.

Henna Virkkunen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo STT:lle, että hän on ensi keväänä ehdolla ensi sijassa eduskuntavaaleissa.

– Ensisijaisena ajatuksena on, että olen eduskuntavaaleissa ehdolla. Jos tulen sinne valituksi, mihinkään muihin tehtäviin en pyri, Halla-aho sanoo.

Europarlamenttivaalien ajankohtaa ja paikkajakoa sovitellaan lähikuukausina EU-maiden kesken. Britannian lähdön takia Suomelle ehdotetaan yhtä lisäpaikkaa, jolloin parlamentaarikkoja olisi 14.

Vaaleja on ehdotettu toukokuun 23.–26. päivälle.

Perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner kertoo pohtivansa kaikkia edessä olevia vaaleja, sillä perussuomalaisilla olisi tarvetta ehdokkaille niin maakunta-, eduskunta- kuin EU-vaaleihin.

Ruohonen-Lerner sanoo pysyvänsä perussuomalaisissa eikä ”edes harkitse” loikkaamista sinisiin.

Varovaisen myönteisesti jatkokauteen suhtautuvat vasemmiston Merja Kyllönen, Miapetra Kumpula-Natri ja Heidi Hautala, mutta he harkitsevat vielä ratkaisujaan. Odottavalla kannalla ovat myös Liisa Jaakonsaari ja Nils Torvalds (r).

Kokoomuksen Petri Sarvamaa jäi vielä pohtimaan vastaustaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?