Keskustan puoluesihteeri ei aio esittää neuvoa-antavaa jäsenäänestystä puheenjohtajasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Keskustan puoluesihteeri ei aio esittää neuvoa-antavaa jäsenäänestystä puheenjohtajasta

Puoluesihteeri Jouni Ovaska 29. elokuuta 2017 puoluetoimistolla Helsingissä.

Julkaistu: 2.2.2018 14:38

Puheenjohtajuutta havittelevat tulevana kesänä Juha Sipilä ja Paavo Väyrynen.

Keskusta ei vielä ole ratkaissut, aikooko se järjestää kesän puoluekokouksen alla neuvoa-antavan jäsenäänestyksen puheenjohtajasta. Mikäli asia on kiinni puoluesihteeristä, äänestystä ei pidetä. Jouni Ovaska sanoo STT:lle, että hän ei aio sitä esittää. Asian lopullinen päätäntävalta on puoluehallituksella.

– Asia ratkeaa keväällä, Ovaska sanoo.

Hän olisi valmis esittämään äänestystä, mikäli puheenjohtajakilpailussa olisi kaksi tai useampia ehdokkaita, jotka ovat vain keskustan jäseniä.

Puolueen puheenjohtajuutta havittelevat pääministeri Juha Sipilä ja torstaina kisaan ilmoittautunut kansalaispuolueen Paavo Väyrynen, joka on myös keskustan kunniapuheenjohtaja. Väyrynen perusti kansalaispuolueen, koska katsoo, että ei pysty keskustan kautta edistämään omia poliittisia tavoitteitaan.

Vuonna 2012 kyseinen neuvoa-antava äänestys järjestettiin ennen puoluekokousta. Tuolloin sen voitti Väyrynen, joka kuitenkin hävisi varsinaisen puoluekokousäänestyksen.

Väyrynen lupasi torstaina, että hän eroaa keskustasta, mikäli häviää kesäkuun puheenjohtajakilpailun. Väyrynen on ilmoittanut palaavansa joka tapauksessa europarlamentista eduskuntaan Sotkamon puoluekokouksen jälkeen. Jos Väyrystä ei valita keskustan puheenjohtajaksi, hän muodostaa kansalaispuolueen eduskuntaryhmän ja alkaa valmistautua seuraaviin eduskuntavaaleihin.