Väyrystä ei voida erottaa, mutta... Keskustan puoluesihteeri väläytti koko Keminmaan Keskustaseuran erottamista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Väyrystä ei voida erottaa, mutta... Keskustan puoluesihteeri väläytti koko Keminmaan Keskustaseuran erottamista

Jouni Ovaska.

Julkaistu: 1.2.2018 21:44

Jouni Ovaskan mukaan Väyrysen ilmoitus puheenjohtajakisaan lähtemisestä vain yhtenäistää keskustaa.

Paavo Väyrysen ilmoitus Juha Sipilän haastamisesta puheenjohtajakisassa oli keskustan puoluesihteerin Jouni Ovaskan mukaan enemmän kuin yllätys, ei kuitenkaan mikään positiivinen yllätys.

– Luulin, että kaikki on jo nähty, mutta ei näköjään, hän sanoo.

Tilannetta hän kuvailee täysin absurdiksi: Väyrynen, joka on perustanut kilpailevan puolueen, pyrkii kaikin tavoin häiritsemään oman vanhan emäpuolueensa toimintaa, mutta pyrkii nyt itse puolueen puheenjohtajaksi samalla kaikin tavoin tuhotakseen puolueen.

– Tätä logiikkaa ei ihmismieli kovin helpolla pysty ymmärtämään.

Ovaska uskoo, että Väyrysen ilmoitus ei revi puoluetta, vaan päinvastoin yhtenäistää sitä.

– Olen jopa kuullut, että puolueeseen olisi liittynyt jäseniä tämän takia estääkseen Väyrysen sooloilut ja pelleilyt, Ovaska sanoo.

Sipilä on aiemmin patistellut Väyrystä eroamaan keskustasta, sillä Sipilän mukaan keskustan säännöt ovat puoluejäsenyyksien osalta selvät: kahteen puolueeseen ei voi kuulua yhtä aikaa.

Puolueesta erottaminen on kuitenkin paikallisosastojen vastuulla, ja Väyrynen johtaa omaa paikallisosastoaan, Keminmaan keskustaseuraa.

– Uskon, että puoluehallituksessa nousee keskusteluun, pitäisikö koko Keminmaan Keskustaseura erottaa puolueesta, Ovaska sanoo.

Väyrynen lupasi ratkaista ongelman kesäkuussa, sillä jos hän häviää puheenjohtajavaalin, hän aikoo kertomansa mukaan erota keskustasta.

Viimeksi Sipilä ja Väyrynen olivat vastakkain puheenjohtajakisassa vuonna 2012. Väyrynen voitti tuolloin kokouksen alla puolueen neuvoa antavan jäsenäänestyksen. Puoluekokouksessa Väyrynen jäi kuitenkin kolmanneksi ja Sipilä aloitti valtakautensa keskustan johdossa. Väyrynen arvioi tuolloin, että kyseessä oli todennäköisesti hänen viimeinen yrityksensä nousta puolueen puheenjohtajaksi.