Väyrynen lähtee ehdolle keskustan puheenjohtajaksi: ”Teen vielä yhden yrityksen keskustan pelastamiseksi”

Väyrynen kertoo eroavansa keskustasta, jos häntä ei valita puheenjohtajaksi.

1.2.2018 15:11

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen jaksaa yllättää. Väyrynen haastaa pääministeri Juha Sipilän (kesk) keskustan puoluekokouksessa kesäkuussa.

– Olen päättänyt, että teen vielä yhden yrityksen keskustan pelastamiseksi.

– Asetun ehdolle keskustan puheenjohtajan vaaliin ensi kesän Sotkamon puoluekokouksessa. Valintani kautta keskusta voisi eheytyä perinteisen alkiolaisen aatteensa pohjalta. Liberalismilla olisi johtamassani keskustassa vahva jalansija, Väyrynen kertoi tiedotteessaan.

  • Jutun alussa olevalla videolla Väyrynen kertoo päätöksensä taustoja IS:lle.

Väyrynen on perustanut pari vuotta sitten oman kansalaispuolueen ja keskusta on yrittänyt saada kunniapuheenjohtaja Väyrysen eroamaan keskustasta.

Viime viikon presidentinvaaleissa Väyrynen oli suositumpi kuin keskustan Matti Vanhanen.

Väyrysen ajatuskulun mukaan keskusta voisi hänen johdollaan nousta suurimmaksi puolueeksi, ja perussuomalaisten ja sinisten kannattajia voisi tulla puolueeseen.

– Kansan keskuudessa luottamus keskustaan vahvistuisi. Uskon, että kansalaispuolueen kannattajat olisivat valmiit toimimaan johtamani uuden keskustan puitteissa. He ovat hyväksyneet kansalaispuolueen ohjelman, joka nojautuu alkiolaiseen ihmisyysaatteeseen.

– Uskon, että myös osa sinisten ja perussuomalaisten kannattajista voisi löytää poliittisen kodin uudesta keskustasta. Alkiolainen allianssi voisi syntyä, Väyrynen näki.

Väyrynen oli keskustan puheenjohtaja 1980–1990. Tuona aikana keskusta ei ollut kertaakaan maan suurin puolue.

Kyseessä on nyt neljäs kerta, kun Väyrynen yrittää uudelleen keskustan puheenjohtajaksi. Väyrynen oli ehdolla puheenjohtajaksi myös puoluekokouksissa 2002, 2010 ja 2012.

Väyrynen kertoi eroavansa keskustasta, jos häntä ei valita puheenjohtajaksi. Tällöin Väyrynen aikoo muodostaa kansalaispuolueen eduskuntaryhmän ja lähteä kansalaispuolueen vaalikampanjan vetäjäksi eduskuntavaaleissa 2019.

  • Alla olevalla videolla Väyrynen onnittelee Sauli Niinistöä presidentinvaalien voitosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?