Mies havahtui lohduttomaan näkyyn yöllä Keravalla: ”Autot kyllä kärsivät mittavia vahinkoja”

Julkaistu:

Savion omakotitaloalueen parkkipaikalla roihusi kaksi kuorma-autoa. Kuljettajan ripeä alkusammutus esti isot vahingot Keravalla.
Mies heräsi keskiviikkona yöllä järkyttävään näkyyn keskellä yötä Keravan Saviolla, Keski-Uudellamaalla. Liekit roihusivat hänen kuorma-autossaan ja vieressä ollut toinen kuorma-auto oli myös syttynyt tuleen.

– Kuorma-autonsa pihaan pysäköinyt mies hälytti palokunnan, kun hän huomasi autonsa palavan yöllä. Hälytys tuli meille noin kello 4.20. Paikalle omakotitaloalueelle lähti 2 sammutusyksikköä, kaksi säiliöyksikköä, johtoauto ja ambulanssi, päivystävä palomestari Raimo Laakso Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo Ilta-Sanomille.

Mies toimi ripeästi ja esti isot vahingot

Laakson mukaan kuljettajan ripeydestä oli apua pelastustoimissa.

– Hän aloitti alkusammutuksen ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle. Hänen paperinkeräysautonsa lasti ei päässyt syttymään. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että miehen noin tuntia aiemmin paikalle pysäköimään kuorma-autoon oli tullut jokin tekninen vika, mistä palo sai alkunsa. Palo levisi paikalla pitempään seisseeseen toiseen kuorma-autoon, joka oli palavan auton vieressä, Laakso kertoo.

Palopaikalla nyt kaksi pahasti palanutta kuorma-autoa

Palomestari Laakson mukaan pelastuslaitoksen tärkeä tehtävä oli estää palon leviäminen rakennuksiin.

– Onnistuimme tässä eikä tulipalosta tullut henkilövahinkoja. Autot kyllä kärsivät mittavia vahinkoja. Ne ovat itse asiassa palon sammutuksen jälkeen melko lohduton näky parkkipaikalla, kun niiden ohjaamot ja renkaat ovat palaneet.

– Poliisi tutkii palon syytä, kunhan päivä alkaa valjeta Saviolla, Laakso sanoo.