Pieksämäkeläinen Joni, 29, maksoi nelinumeroisen summan – nyt kotona asuu kaksimetrinen Lordi-nukke - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pieksämäkeläinen Joni, 29, maksoi neli­numeroisen summan – nyt kotona asuu kaksimetrinen Lordi-nukke

Freddy sai väistyä Lordin tieltä kauhuharrastaja Jonin kokoelmissa.

Joni Markkanen ja Mr.Lordi -nukke.

27.1.2018 21:19

Pieksämäkeläinen Joni Markkanen, 29, on vannoutunut kauhuelokuvien harrastaja ja rekvisiitan keräilijä. Yksi miehen suurista intohimoista on myös hirviöbändi Lordi.

Markkasella on äärimmäisen kattava kokoelma bändiin liittyvää esineistöä: muun muassa kaikki levyt ja singlet, Lordi Colan etiketit, Lordi-karkkeja sekä laulaja Tomi Putaansuun käyttämiä naamareita kuudelta eri vuodelta.

Tänään lauantaina kokoelma sai kruunuunsa jalokiven, sillä nyt Markkasen kotona seisoo kaksimetrinen Mr. Lordi -nukke.

– Olen ollut fani vuodesta 2002 ja minulla on kaikki mahdollinen tavara ostettuna. Tämä oli hieno viimeistely kokoelmaan, Markkanen hehkuttaa.

Joni Markkanen maksoi Lordi-nukestaan nelinumeroisen summan.

– En usko, että Suomesta löytyy ketään toista, joka olisi ainakaan enemmän maksanut, hän jatkaa.

Markkanen kertoo pulittaneensa Lordistaan nelinumeroisen summan, jonka jälkeen se matkusti kahdessa osassa Turusta Pieksämäelle.

Itse nukke on tarkka kopio Tomi Putaansuun Lordi-hahmosta. Sen on rakentanut Sami Snällström. Nuken pinta on valmistettu lateksista ja osat ovat irrotettavia, kuten Lordin esiintymisasujen osasetkin.

Varsinaiset Lordi -yhtyeen käyttämät asut ja rekvisiitta ovat Mr. Lordin eli suunnittelemia ja tekemiä.

Ilta-Sanomat kertoi Joni Markkasen kauhuharrastuksesta jo vuonna 2016. Tällöin mies oli hankkinut kotiinsa Painajainen Elm Streetillä -elokuvista tutun Freddy Krueger -hahmon.

Hän tilasi Hollywoodista Freddy-maskin David Milleriltä, joka teki sen varsinaisiin Elm Street –leffoihin. Freddy joutui joksikin aikaa varastoon, sillä Markkanen puki Lordin vermeet Freddyä esittäneen mallinuken päälle.

Laajan Lordi-kokoelman lisäksi Markksella on myös muun muassa Terminatorin pää, Pinhead-maski sekä Freddy-näyttelijä Robert Englundin ja Hellraiserin Pinheadin Doug Bradleyn omistuskirjoitukset.

Juttua korjattu 28.1.2018 kello 14.40: Tekstistä sai käsityksen, että Sami Snällström tekisi Lordin esiintymismaskit tai -maskeja. Tosiasiassa kaikki yhtyeen käyttämät asut ja rekvisiitta ovat yksin Mr. Lordin suunnittelemia ja tekemiä. Alkuperäisiä, yhtyeen käyttämiä asuja ei ole myynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?