Ylen jättävä Lauri Kivinen jää ilman erorahaa

Yleisradion Lauri Kivinen eroaa ”omasta aloitteestaan”.

Lauri Kivinen on lupautunut toimimaan toimitusjohtajana niin kauan kunnes hänen seuraajansa on valittu.

25.1.2018 17:59

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen siirtyy yksityisen sektorin palvelukseen.

Ilta-Sanomat kertoi noin puolen päivän aikaan, että toimitusjohtaja Lauri Kivinen on jättämässä paikkaansa. Myöhemmin Yleisradio vahvisti, että toimitusjohtaja Lauri Kivinen jättää paikkansa ja siirtyy yksityisen sektorin palvelukseen.

Ylen hallitus käynnistää heti seuraajan haun.

Erillistä erorahaa Kiviselle ei makseta

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson kertoi Ilta-Sanomille, että Kivinen on lupautunut toimimaan toimitusjohtajana niin kauan kunnes hänen seuraajansa on valittu. Erillistä erorahaa Kiviselle ei Wilhelmssonin mukaan makseta, koska Kivinen on irtisanoutunut.

Wilhelmsson kertoo, että tarkkaa aikarajaa uuden toimitusjohtajan valinnalle ei ole tehty.

– Olemme lähteneet liikkeelle ja pyrimme etenemään nopeasti, mutta koska Lauri Kivinen toimii toimitusjohtajana, emme ole jäniksen selässä. Tämän vuoden sisällä pitää saada hoidettua ja toivottavasti nopeammin.

Wilhelmson kertoo, että Kivinen on jo suostunut, että voi toimia tarvittaessa uuden toimitusjohtajan rinnalla hallituksen toiveiden mukaisesti.

Laajat vaatimukset seuraajalle

Uudelle toimitusjohtajalle Wilhelmssonilla on laajat vaatimukset. Ainakin ihannetapauksessa.

– Yle on hirveän monipuolinen toimija, jolla on hyvin laaja toimintakenttä. Ideaalitapauksessa henkilöllä pitäisi olla kulttuurialan asiantuntemusta, media-alan asiantuntemusta, ymmärtäisi digitalisaatiota ja teknologiamurrosta, lisäksi pitäisi olla erinomainen strategiajohtaja, innostava henkilöstöjohtaja ja loistava kommunikoija. Tietysti tällaista yhdistelmää ei reaalimaailmasta löydy.

Wilhelmsonin mielestä vielä ei kannatakaan rajata toimitusjohtajan ominaisuuksia liian tiukasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?