Mies anasti matkustajia täynnä olleen bussin keskellä päivää Itäkeskuksessa – lähti ajamaan bussin omaa reittiä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies anasti matkustajia täynnä olleen bussin keskellä päivää Itäkeskuksessa – lähti ajamaan bussin omaa reittiä

Poliisi tutkii hyvin erikoista tapahtumaketjua. Mieshenkilö anasti bussin Itäkeskuksessa ja lähti kuljettamaan kyydissä olleita matkustajia bussin omalla reitillä.

Mies anasti bussin Itäkeskuksessa.

23.1.2018 18:18

Sunnuntaina aamupäivällä sattui Itä-Helsingissä hyvin erikoinen tapahtumaketju, jota poliisikin kuvailee vähintään oudoksi.

Itäkeskuksessa keskellä päivää noin kello 10.20 26-vuotias mieshenkilö livahti pysäkillä käynnissä olleen bussin rattiin, kun kuljettaja oli hetkellisesti poistunut bussista.

– Meillä on tällä hetkellä tutkittavana tapaus, jossa nuorehko mieshenkilö on ottanut bussin luvattomasti käyttöön. Bussiyhtiö on itse omilla jäljittimillään paikantanut kulkuneuvon ja löytänyt sen Oulunkylästä, tutkinnanjohtaja Juha Holopainen vahvistaa Ilta-Sanomille.

Erikoisen tapauksesta tekee se, että bussin anastanut mies lähti ilmeisesti kuljettamaan bussia sen omalla reitillä. Kyydissä oli tapahtuman aikaan lukuisia matkustajia.

– Kyllä, näin vähän vaikuttaa olevan, että kuljettaja lähti bussin omalle reitille. Ainakaan toistaiseksi tiedossa ei ole, jos reitistä on poikettu jossain kohtaa, Holopainen kertoo.

Poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan miestä, eikä miehen motiivit bussin anastamiselle ole vielä tiedossa.

– Miehellä on bussin kuljettamisesta ihan laillisestikin taustaa. Näyttäisi siltä, että tapaus liittyy ilmeisesti jollain tavalla juuri tähän bussin kuljettamiseen.

Bussiyhtiö tavoitti anastetun bussin yhdeltä reitin pysäkiltä ja toimitti sen anastaneen henkilön poliisille.

Poliisille ei ole toistaiseksi tehty rikosilmoitusta kyydissä olleiden matkustajien taholta. Tiedossa ei myöskään ole, onko kuljettaja aiheuttanut liikennevahinkoja.

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä käyttövarkautena. Selvittelyn alla on vielä, oliko mies mahdollisesti päihtynyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?